Filtrele ND pentru dronele DJI – cum functioneaza si cum sa le folosesti

Ti-ai luat o drona, te-ai obisnuit cu modul de operare si ai inceput sa faci poze de la inaltime pe care mai apoi le-ai postat pe internet. Cu siguranta, orice pasionat de fotografie a pornit de la setarile basic, pentru ca ulterior sa isi doreasca sa aduca un plus de creativitate in compozitiile sale, cu cat mai putina post-procesare in aplicatii. Pentru asta, pe langa talentul fotografului, pentru realizarea unor fotografii exceptionale sunt esentiale si cateva accesorii care vor spori calitatea fotografiei. In afara de setarile camerei, filtrele ND (neutral density) sunt de nelipsit in bagajul oricarui pasionat de acest domeniul.

Ce sunt filtrele ND? 

Filtrele ND  sunt accesorii din sticla sau plastic care reduc cantitatea de lumina care ajunge la senzorul aparatului si astfel permit utilizarea unui timp de expunere mai lung chiar si in conditii de iluminare puternica.


Cum folosesti filtrele ND?

Filtrele ND se monteaza in fata lentilei camerei in functie de nevoile utilizatorului. Mai jos puteti observa diferenta dintre o fotografie bruta (stanga) si una in care s-a folosit un filtru ND (dreaapta). A se observa modul in care au fost surprinse valurile si culorile captate. E o diferenta majora, nu?


Cum alegem filtrele ND?

DJI propune 3 modele de filtre ND care ajuta la evitarea fotografiilor supraexpuse.

  • Filtrul ND4 permite sa intre 1/4 din cantitatea lumina, egala cu un filtru de 2-stopuri.
  • Filtrul ND8 permite sa intre 1/8 din cantitatea lumina, egala cu un filtru 3-stopuri.
  • Filtrul ND16 permite sa intre 1/16 din cantitatea lumina, egala cu un filtru 4-stopuri.

Alegerea filtrului depinde de fiecare utilizator si de efectul pe care acesta doreste sa il obtina in fotografiile sale.

Totodata, este foarte important ca aceste filtre sa fie originale, achizitionate de la magazine specializate, intrucat compozitia si designul lor influenteaza centrul de greutate al gimbalului si poate deregla modul in care acesta functioneaza.

Puteti gasi filtre ND pentru Spark – aici, iar pentru Mavic – aici.

Alte surse pentru achizitie: Filtre ND Mavic PRO – aici.

Olgu
Urmareste-ma

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *