Sneakers Xiaomi cu chip inteligent integrat – review

Xiaomi, unul din cei mai mari producatori de gadgeturi de la nivel global, si-a extins in ultimii ani aria de productie, astfel in momentul de fata acopera cam toate nevoile unui impatimit de tehnologie. De la telefoane, laptopuri, gadgeturi pentru intretinerea casei si imbunatatirea stilului de viata, pana la smartwatches si mai nou sneakersi cu chip inteligent de monitorizarea a activitatii zilnice. Ce atrage la acest brand este designul minimalist, raportul calitate-pret, dar si materialele utilizate care sunt de cea mai inalta calitate.

Sneakersii cu chip inteligent Xiaomi sunt construiti in partea superioara din material textil care asigura ventilarea constanta a talpilor, iar sistemul de inchidere fishbone a sireturilor confera o buna mentinere a piciorului in timpul activitatilor sportive si reduce riscul deplasarii piciorului in interior in timpul miscarilor. Benzile reflectorizante ofera un plus de vizibilitate pe timp de noapte, dar au si rol estetic.



La interior, sneakersii Xiaomi au un strat din burete care permite ventilarea si o buna respirabilitate a talpilor, iar glezna este sustinuta de sistemul TPU (Torsion Balance Sheet) care, indiferent de tipul de activitate sustinut (alergat, sarit, mers), va ajuta talpa piciorului sa revina in pozitia corecta la finalul fiecarei miscari. Intre stratul din burete si talpa exterioara, au introdus cipul inteligent care poate fi detasat pentru inlocuirea bateriilor, dar si talpa mijlocie care absoarbe socurile. Chipul inteligent contine cea mai noua tehnologie de tracking a activitatii, printr-un ansamblu de senzori pe 6 axe, accelerometru si giroscop.



Stratul exterior al talpii este alcatuit dintr-un cauciuc rezistent, foarte usor, care asigura aderenta indiferent de suprafata de miscare. Greutatea acestora este de 570 grame, asa ca nici nu ii vei simti in picioare.

Aplicatia de smartphone se instaleaza prin simpla scanare a codului QR din manualul cu instructiuni sau prin simpla cautare a aplicatiei MIJIA in Playstore. Conectarea propriu zisa se realizeaza prin bluetooth, prin zgaltairea chipului de cateva ori pana se realizeaza sincronizarea, iar apoi sunt ready to use.



Sneakersii Xiaomi sunt disponibili pentru marimile 39-46, in 3 variante de culori: albastru, negru, gri.


Eu i-am folosit la alergat si mi-a placut foarte mult faptul ca piciorul sta fix datorita sistemului de prindere fishbone, iar gaurile din materialul textil contribuie la aerisirea degetelor. Nu sunt impermeabili, dar pentru mine nu reprezinta un inconvenient pentru ca ii folosesc mai mult in sala sau la alergat afara.

Sincronizarea la aplicatie functioneaza perfect, iar informatiile furnizate (kilocalorii consumate, distanta, viteza) sunt destul de precise. Nu foloseste tehnologia GPS, ci iti numara pasii, calculand astfel distanta parcursa. Bateria CR2032 se inlocuieste rapid (durata de viata este cam de 60 zile constanta), iar indicele de impermeabilitate este IP67.

Curatarea acestora se poate realiza prin spalare manuala, fie la masina de spalat folosind programul pentru haine sensibile, temperatura scazuta si fara stoarcere. Inainte de spalare, trebuie scos chipul inteligent.

Fiind foarte usori, pot deveni rapid preferati pentru bagajul de sala, mai ales ca pot oferi in timp real informatii utile despre consumul de calorii, iar pretul este unul atragator – in jur de 57$ pe Gearbest. Alaturi de celelalte gadgeturi inteligente de la Xiaomi (Mi Band, cantar inteligent, aparat de masaj cu electrostimulare), sneakersii cu chip inteligent te vor motiva cu siguranta sa iti imbunatatesti stilul de viata si sa iti intreci propriile performante.

Inteligent, usor, confortabil! Iti poti dori mai mult? 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *