Xiaomi Pocophone F1 – performanta la pret redus (Unicorn)

De cand am inceput sa interactionam cu brandul Xiaomi (acum cativa ani, cand nu intrasera inca pe pietele din Europa), am avut parte numai de surprize placute din partea lor. Cea mai mare parte a gadgeturilor pe care le detinem sunt produse sub umbrela Xiaomi si pana acum nu ne-au dezamagit.

Cel mai recent gadget Xiaomi achizitionat este telefonul Xiaomi Pocophone F1 despre care va voi detalia azi. Il am cam de o luna, timp in care l-am folosit intens si pot spune ca pentru pretul pe care il are, concureaza lejer cu alte telefoane mai scumpe.


Image result for xiaomi pocophone f1


Specificatii:

Pachetul contine: telefon Pocophone F1, husa silicon, incarcator fast charger, cablu USB-C, manual instructiuni si ac pentru SIM.

CPU Snapdragon 845 2.8GHz, Octa Core 64GB,  6GB RAM, Dual SIM, 4G, Tri-Camera: 20 mpx + 12 mpx + 5 mpx, Quick Charge 3.0,  Baterie 4000 mAh, Liquid Cooling System, Graphite Black, microSD, bluetooth 5.0.

Nu am cumparat acest telefon pentru aspectul exterior (carcasa este din plastic, la o prima vedere nu ti-ar atrage atentia), ci pentru performantele procesorului. Qualcomm Snapdragon 845, procesorul anului 2018, care se regaseste si pe Huawei si Samsung, impreuna cu cei 6 GB RAM si racirea cu lichid, fac ca acest telefon sa zbarnaie cand este supus la mai multe procese deodata. Memoria interna by default este de 64GB sau 128GB, insa poate fi suplimentata cu un micro-SD cu inca 128GB. Tot sistemul este sustinut de o baterie mare de 4000mAh fast-charging via USB-C. Toate aceste specificatii se regasesc si pe Galaxy S9 de la Samsung, Pixel 3 XL de la Google si Razer Phone 2, dar si pe modelul Mi8 de la Xiaomi.


Image result for xiaomi pocophone f1 package


Si pentru ca perfomantele tehnice sunt destul de sus, trebuia sa se faca undeva rabat…si au facut la calitatea materialelor – ecranul nu e Amoled, e LCD IPS, Gorilla Glass, 6.18 inch, iar carcasa de plastic pare un pic  firava. Un alt minus ar fi lipsa impermeabilitatii (IP rating) – nu e waterproof, nu e dust proof. Pocophone nu e un telefon care sa exceleze prin aspect, ci prin putere si performanta. Nu dispune de NFC (pentru mine personal nu a fost o problema, not a fan of this system, dar e o informatie care poate ajuta). Senzorul de amprenta se misca fulgerator de repede si dispune de recunoastere faciala.


Image result for xiaomi pocophone f1 gaming


Va fi iubit de catre pasionatii de jocuri pe telefon, datorita sistemului de racire cu vapori, care atunci cand se incalzeste procesorul, temperatura acestuia nu creste, ceea ce inseamna ca se va misca la fel de rapid chiar daca va fi supus intens la taskuri. Pocophone F1 este un telefon mare cu display de 6.18 inch, dar se pare ca acesta este trendul anul acesta – telefoane cat mai mari si cu breton – partea neagra din partea superioara a telefonului unde sunt senzorii si front camera.

Pentru iubitorii de filme online si Netflix, nu dispune de full HD, dar totusi rezolutia este decenta. Nu este o specificatie care se poate rezolva printr-un update, ci ii lipseste componenta hardware (un alt rabat de la costuri).


Image result for xiaomi pocophone f1 inside


Si daca veni vorba de camera – acesta este prevazut cu 3 camere – doua rear de 12 si 5 MP si una front de 20 MP. Calitatea pozelor nu iese din normal, pozele in lumina buna ies clare si cu sharpness wow, insa in low light se vad limitarile acesteia.


Image may contain: sky and outdoor

Galerie poze – Poiana Brasov (fara filtre de imagine)


De ce l-am cumparat?

Imi trebuia telefon nou si nu eram dispus sa dau prea multi bani pe el, insa dupa cateva review-uri in care era mega laudat, am decis sa il cumpar. Nu imi pare rau, toate aplicatiile ruleaza foarte bine, nu sunt gamer ca sa il supun la munci dure, aveam nevoie de un telefon cu baterie mare, care sa se miste smooth, cu un procesor puternic (Pocophone este printre putinele telefoane cu un Snapdragon 845 din categoria asta de pret), are o camera decenta si un design care mie personal imi place. L-am achizitionat de pe Gearbest la pretul de 309$ si mi-a fost livrat direct acasa cam in 3 saptamani, cu optiunea Priority Line.





 

Sursa : YOUTUBE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *