Prima masina electrica de la Subaru se numeste Solterra si seamana cu BZ4X de la Toyota

Lupta pentru o pozitie cat mai buna in clasamentul masinilor electrice se anunta din ce in ce mai stransa. Dupa ce Toyota a prezentat modelul electric BZ4X, Subaru a spus ca va numi masina electrica Solterra. Initial cele doua companii isi dadusera mana pentru dezvoltarea unei masini electrice, intre timp au ales sa isi creeze propriile concepte.

In cazul Toyota platforma este construita pe o arhitectura denumita e-TNGA. Pentru produsele electrice Subaru, compania a anuntat ca platforma se va numi e-Subaru Global Platform.

Imaginile teaser lansate de Subaru arata ca masina sa electrica este in mod clar versiunea companiei pentru BZ4X, gratie unor elemente habitaclul și stalpii A, B și C. Oglinzile retrovizoare arata, de asemenea, la fel.

Citeste si: Xiaomi intra pe piata masinilor electrice

Subaru a mers putin mai departe decat Toyota descriind cat de mare va fi masina electrica Subaru. Potrivit companiei, Solterra va fi un vehicul din segmentul C, care nu se potriveste cu ceea ce stiam pana acum despre crossover-ul electric de la Toyota.

Solterra vine de la combinarea cuvintelor ”Sol” (soare) si ”Terra” (Pamant). Aceasta reprezinta evolutia naturala a vehiculelor electrice Subaru. Pana in acest moment, Subaru a fost rezervat cu privire la specificatii, performante si alte detalii care ar putea ajuta viitorii clienti sa isi puna aceasta masina in wishlist.

Masina electrica de la Subaru va fi disponibila incepand cu 2022 in Canada, USA, Europa si Japonia.Subaru Solterra teaser

Scuterele 100% electrice NIU

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

2 thoughts on “Prima masina electrica de la Subaru se numeste Solterra si seamana cu BZ4X de la Toyota

Comments are closed.