Mavic Air 2 – marea lansare pe 27 aprilie?

Zvonurile despre lansarea unei noi drone DJI ce ar urma sa umple golul dintre DJI Mavic Mini (drone entry level) si DJI Mavic 2 Pro (flag ship) au aparut inca de acum cateva luni. In plina pandemie de  COVID-19, care a culminat cu blocari ale capacitatii de productie si distributie, DJI anunta ca pe 28 aprilie vor lansa un nou produs. 

Pozele ”scapate” pe internet anunta cel mai probabil o noua generatie pentru DJI Mavic Air 2. O drona compacta, cu specificatii peste fratele mai mic Mini.

Asadar, la ce sa ne asteptam de la Mavic AIR 2?

Camera cu care este prevazuta noua drona DJI MAvic Air 2 va avea stabilizare pe 3 axe si va fi capabila sa capteze imagini 48MP si video la calitate 4K 60fps. Conectarea, lucru de care toata lumea s-a plans la Mavic Mini, va primi un upgrade, folosind Occusync 2.0. Acest lucru ii va permite un control pentru o distanta de pana la 8km (8Km/FCC, 5Km/CE). Viteza maxima de zbor in modul sport va fi undeva la 68.4km/h. Durata de zbor este asteptata sa fie in jur de 34 minute, detaliile fiind oferite in pozele ”scapate” pe internet.

dji mavic air 2

dji-mavic-air-2

Vor fi imbunatatiri si asupra aplicatiei, precum si functia de Active track 3,0. Greutatea cel mai probabil va depasi 400g si nu va intra in categoria dronelor care nu necesita reglementare si inregistrare. Bratele sunt pliabile. Astfel drona va fi una compacta, dotata cu senzori de evitare a obstacolelor – fata / spate / jos. 

Probabil, dupa cum ii stim de cei de la DJI, mai au cativa asi in maneca pentru acest produs, ce vor fi dezvaluiti in momentul lansarii.

Cu siguranta acest nou produs isi va face usor loc pe piata si va fi foarte bine primit de catre pasionatii de calatorii, incepatori si fotografii. Sa nu mai spunem ca devine o optiune ideala pentru cei care folosesc dronele la evenimente private. 


Pret DJI Mavic Air 2: 

Pretul vehiculat este de:

  • aprox 749-799 USD/EURO fara receptor ADS-B;
    aprox 949-999 USD/EURO cu receptor ADS-B;
    pachet MoreFly aprox 299USD/EURO 
Cu specificatiile mentionate mai sus, DJI MAVIC AIR 2 va concura direct cu Autel EVO, din ce imi dau seama. Ramane de vazut daca se confirma preturile vehiculate mai sus, caci in acest caz DJI ar iesi in avantaj.
 
Nu ne ramane decat sa fim pe faza si sa le punem fata in fata in momentul in care drona DJI va fi lansata. Nu uitati 28.04.2020 este data oficiala de lansare asteptata pentru DJI Mavic Air 2!
Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

One thought on “Mavic Air 2 – marea lansare pe 27 aprilie?

Comments are closed.