Retrospectiva 2020 in materie de lansari noi de gadgeturi si ce ne asteapta in 2021

2020 a fost un an ciudat din toate punctele de vedere, chiar si in domeniul noilor aparitii de produse. Majoritatea producatorilor au preferat sa amane lansarea pe piata a noilor gadgeturi pentru ca oamenii s-au aratat reticenti la a mai cheltui bani pe articole neesentiale. Transporturile afectate, turismul la pamant, consumul moderat ponderat apetitul pentru noi tehnologii. Avem si producatori care au sfidat totusi pandemia si au dovedit curaj in aceasta perioada nebuna. Trecem in revista cele mai noi aparitii pe piata si amintim de lansarile ce urmeaza sa apara in 2021:

Retrospectiva 2020

GoPro Hero 9 Black

O camera sport complet noua, ceva mai mare, cu autonomie mai mare, functii si imagine imbunatatita si inca un monitor pentru pozitia de selfie sau vlog. GoPro Hero 9 Black este incercarea GoPro de a se salva de la faliment. Vom vedea in 2021 daca reusesc sa supravietuiasca sau asistam la sfarsitul acestei companii.

gopro hero 9 pareri - NAMSTARE.RO

DJI Mini 2

O mini drona extrem de eficienta ce a adus imbunatatiri fata de versiunea initiala cu o camera capabila sa filmeze 4K, o conectare mai buna, motoare mai puternice si in continuare sub 250g. dji-mini-2

DJI OM4

Un stabilizator compact ce poate transforma imaginile in unele cinematice chiar si cu un telefon mobil. Dotat cu un suport magnetic, usor de echilibrat si folosit ce poate suporta si greutate mai mare.stabilizator-dji-osmo-mobile-4

Sur-Ron Light Bee X

O motocicleta electrica de tip dirt-bike ce a ajuns in portofoliul nostru in 2020 si am devenit imediat fani, fiind mandri posesori a 2 unitati. Sur-Ron Light Bee X este echivalentul a unei motociclete pe benzina de 125cm. Poate ajunge la o viteza maxima de 70 km/h, autonomie intre 70-100 km. Este prevazuta cu frane hidraulice, suspensii reglabile, acumulator detasabil, impermeabila si are doar 50 kg greutate. Cel mai fun vehicul electric testat de noi pana acum.

surron-light-bee-x

Kaabo Mantis M2 Pro Minimotors

O trotineta extrem de puternica, compacta si sigura. ”Batmobil” cum am numit-o initial pentru ca vine doar pe culoarea negru. Are 2 motoare de 1000W, viteza pana la 65km/h, acumulator 24.5Ah LG ce ofera autonomie peste 50 km, frane hidraulice, suspensii reglabile, electronica Minimotors la doar 30 kg si in pret imbatabil 7990lei.

trotineta-electrica-kaabo-mantis-60v-24-5Ah
kaabo mantis m2 pro

NIU Mqi

Un scuter electric ce se poate conduce ca moped, echivalentul unuia de 50 cm, cu acumulator detasabil ce ofera o autonomie de pana la 100km, GPS integrat cu aplicatie smart, pilot automat. Poate transporta 2 persoane si are nevoie de intretinere minima. Va invitam la test drive in aceasta primavara.

niu mqi sport

Casca Livall RS1

Testata de catre noi inca dinainte de pandemie, am incadrat-o tot in aparitia 2020. Este vorba de o casca de protectie inteligenta pentru schi sau snowboard dotata cu sistem intercom, walkie-talkie, aplicatie si GPS. Pe langa toate aceste specificatii, casca smart Livall RS1 poate emite alette SOS si poate transmite coordonatele GPS catre contactele setate in caz de accident.

Livall-RS1-Banner

Compresor electric Xiaomi

Fani ai produselor Xiaomi, acest minicompresor este ideal pentru vehiculele de mici dimensiuni, dar poate face fata si la echilibrarea unei roti de masina. Usor de utilizat, cu lumina frontala si functii predefinite precum si posibilitatea de seta bar sau psi.

compresor-xiaomi

Perspective 2021

Gata! Acum sa vedem la ce sa ne asteptam in 2021. Atentie acestea sunt niste estimari si pot fi diferente fata de viitoarele aparitii in functie de calendarul de lansari al producatorului.

DJI Osmo action 2

Este vorba de viitoarea generatie de camera sport a producatorului DJI. Probabil cu specificatii similare GoPro Hero 9 Black, dar pret mai competitiv si functii din ecosistemul DJI.

DJI Mavic 3

O aparitie ce intarzie sa apara de ceva timp pe baza caruia se fac diverse speculatii. Cel mai probabil va avea functii imbunatatite, autonomie similara de zbor, Air Sense, lentile ce pot fi schimbate si un nou design ce va anunta urmatoarea generatie de drone DJI.

DJI FPV Drone

Un concept de drona FPV ce a tot aparut in cateva poze pe internet. Cel mai probabil va fi lansata undeva in ianuarie 2021 si va fi foarte distractiva. Nu va asteptati la o drona de curse, ci mai degraba un hibrid ce va avea in continuare GPS, ochelari Googgles si multiple moduri de zbor.

DJI's FPV racing drone looks mighty real in these leaked photos - The Verge

Sur-Ron Storm Bee

O motocicleta electrica echivalenta uneia de 250 cm, cu un cuplu maxim de 520 N.m, motor cu transmisie pe lant, acumulator detasabil de 90V. Un concept ce se adreseaza nu incepatorilor, ci mai degraba semi-profesionistilor sau profesionistilor cu ceva experienta. O asteptam in 2021 in teste si de ce nu in competitiile interne de enduro sau track.

surron-storm-bee

NIU Aero, NIU Rqi, NIU Tqi

Cele trei aparitii din 2020 de la CES din partea NIU, ce au intarziat sa apara pe piata din cauza pandemiei. Cel mai probabil 2021 va fi anul relansarii micro-mobilitatii electrice.

NIU Aero este o bicicleta electrica cu autonomie peste 100 km, motor Bafang, GPS integrat si aplicatie, acumulator detasabil. O mina de aur pentru servicii de curierat si livrare.

Urban Mobility Gets More Exciting with New Vehicles from NIU...

A doua aparitie, motocicleta electrica NIU RQi este capabila sa ajunga la 160 km/h si are autonomie peste 100km. Un commuter pentru oras cu conectare 5G, aplicatie, GPS si camera frontala ce poate fi incarcata la o priza normala in cateva ore cu fast charger.

Motocicleta electrica NIU RQi GT! In curand in Romania!

Triciclul NIU TQi este un moped ce poate fi folosit tot timpul anului, poate exceptie fiind zapada. Vine prevazut cu conectare GPS, aplicatie, camere fata/spate, marsalier si propriul deck pentru incarcare.

NIU presents a three-wheeled, self-balancing electric scooter - Inceptive  Mind

Casca Livall inteligenta pentru scutere si motociclete.

O aparitie ce a fost si ea amanata din motive de pandemie, dar care promite un concept modern si inteligent pentru transport. Dotata cu camera inregistrare frontala 4K, head up display, lumini de semnalizare si avertizare este un vis implinit pentru fiecare motociclist, sa nu mai putem la socoteaza si sitemul intercom, GPS si aplicatie dedicata. Filmarea initiala a starnit mult interes, credeti-ne!

Cycling Company Livall Makes The Jump To Smart Motorcycle Helmets

Kaabo Wolf Warrior X

Trotineta electrica Wolf Warrior X a fost lansata in decembrie 2020, iar in Romania va fi disponibila in a doua jumatate a anului 2021. Este fratele mai mic al lui Wolf Warrior 11, mult mai compacta si prevazuta cu roti de 10 inch. Deja a starnit entuziasm printre iubitorii de trotinete electrice mari.

wolf warrior vs wolf warrior x

Daca aveti completari sau intrebari, scrieti-ne in comentarii.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...