Ce trotinete electrice am testat pana in prezent?

”Namstare.ro – dedicat pasiunilor tale!” – un motto care ne-a ghidat de la inceput in acest proiect. Sa imbinam pasiunile noastre cu gadgeturile preferate si sa oferim solutii si informatii testate pentru oamenii care ne urmaresc.

Stiti deja ca suntem pasionati de tot ce inseamna electric, de la drone la vehicule electrice, gadgeturi personale sau utilizate in casa. Trotinetele electrice au devenit o parte din viata noastra si am decis inca de la inceput sa promovam acest mijloc eficient si ecologic de miscare in orase.

Cum am primit multe mesaje cu istoricul nostru in trotinete electrice am decis sa facem un articol in care sa ne aducem aminte de unde am plecat si unde am ajuns in 2021 cu trotinetele electrice.

Aventura noastra incepe prin 2014/2015 inainte ca trotinetele electrice sa fie prezente pe strazile din Romania. Transformarea unui hover board intr-o mini trotineta electrica custom made. Reusit, provocator, dar ineficient, din care am invatat principiile acestor vehicule electrice personale.

E-Twow

Anul 2016 a fost momentul aparitiei Namstare.ro, cand am luat contact cu primele trotinete electrice E-TWOW Eco si Master. Erau primele modele de trotinete electrice aparute in Romania. Adevarate OZN-uri la momentul acela, am facut peste 2000 km intr-o vara fiind distractive si utile. Acestea faceau parte din primele generatii aparute la noi si am avut ocazia sa vedem ce pot face si cat sunt de utile si fiabile. 

trotinete electrice etwow

Xiaomi

Esta imposibil sa ne lipseasca din arsenal trotineta electrica Xiaomi – Dacia romanului. Am avut-o in portofoliul cand abia ajunsese in Romania si costa in jur de 3800 lei, o suma enorma la acea vreme pentru ce oferea, mai ales ca o comparam cu trotineta electrica Joyor Y5 (Voyager). A creat valva in Romania in urmatorii ani, piata impanzindu-se de acest model, precum si de clonele sale, pretul ei ajungand intre 1000-1500 lei.

Joyor

In 2017, am facut cunostinta cu brandul Joyor si mai exact cu modelul Joyor Voyager (Y5) care m-a purtat vreo 2500 km in orice conditie prin Bucuresti. O trecere semnificativa de la toti pline la roti pneumatice pe 10 inchi, viteza si putere mai mare precum si autonomie pe masura. Joyor este brandul in care am crezut si cu care am continuat, in prezent pe platformele social media si www.joyorscooter.ro. Cred ca si in prezent sunt cele mai bune trotinete raport calitate/pret/siguranta/fiabilitate.

trotinete electrice joyor

Kmax

Pentru o scurta perioada am reusit sa testez o trotineta electrica super usoara de la Kmax. Construita din fibra de carbon, cu autonomie modesta si viteza nu prea mare, ce iti zdruncina toate oasele si articulatiile datorita lipsei suspensiilor si rotilor mici pline. Dar…ideala pentru last mile si transport in comun.

img_05112016_123035

Kult77

Prima trotineta electrica din Romania de mari dimensiuni capabila de viteze peste 40km/h, automomie mare si confort. Cu design brut, cu alura de tanc, am mers cu trotineta electrica Kult77 cateva mii de km cam in orice conditie, inclusiv pe zapada. Bestia neagra a creat un funclub in Romania si si-a creat un renume pentru autonomia mare si fiabilitatea sa. Bineinteles nici termenii de comparatie nu erau tocmai perfecti neavand un concurent pe masura in Romania.

 

Arrow

Poate cea mai aratoasa trotineta si in ziua de azi. Am numit-o sageata argintie in stilul F1, avand un design modern si aerodinamic cu motor mare de 1000W spate, frane eficiente si sarcina de incarcare mare. Am mers cu ea peste 2000 km prin Bucuresti si am avut timp sa testez pe indelete acest model.

trotineta electrica Arrow

 

Monstrul Dual Moto Titan

L-am colantat cu folie rosu metalic, am facut peste 3000 km cu el fiind dus pe circuit la Titi Aur, dar si cocotat pe Vulcanii Noroiosi. O bestie de fier cu prea multa putere, suspensii rigide ce putea trece cu greu drept trotineta electrica. Sa va faceti o parere, atunci cand eram pe strada ma salutau motociclistii. 

 

Joyor Venom

Da, am revenit la Joyor deoarece imi doream o trotineta fiabila, pentru naveta in oras cu viteza rezonabila, autonomie mare, suspensii si frane. Si in prezent cred ca modelele Y6S (Venom) si Y8S (Super Venom) conduc in top la acest nivel de pret. La nici 1000 euro ai parte de un scuter pliabil, extrem de fiabil folosit in servicii de livrare in Romania. A depasit peste 4000 km cu mine in timpul de utilizare doar cu schimb de consumabile.

 

Quickvolt 9

A fost intradevar o aparitie. O trotineta mult mai compacta, mai grea ce e drept, dar pe care o recunosteai usor dupa benzile albastre de lumini. Cu viteza buna, autonomie mare si suspensii ce facea din aceasta o trotineta ideala pentru naveta. Din teste am vazut doar ca datorita talonului cauciucului facea foarte usor pana, daca nu era verificata presiunea destul de des.

Quickvolt 10x

O alta bestie cu o tona de putere, ce vrea sa fuga de sub tine. Mi-au placut suspensiile si acceleratia si nu am fost pentru franele mecanice pe care le avea si faptul ca nu o puteam ridica cu o singura mana. S-a dovedit a fi un model indragit in Romania si a atras o multime de utilizatori datorita in special puterii sale.

trotineta-electrica-quickvolt-10x

Ryde600

O trotineta cu placa de sustinere lata, motor puternic pe spate, acumulator mare dezvoltat pentru naveta si design impunator. O alternativa buna in clasa medie alaturi de Venom, sau Quickvolt 10.

trotineta electrica Ryde 600

Kaabo Mantis M1

Mi-au placut de prima data suspensiile cu rebounce si franele extrem de eficiente. Designul mult mai placut si compact, dar si luminile ambientale. Pozitia la ghidon este confortabila si o poti utiliza pentru distante mari fara probleme.

Kaabo Wolf Warrior 11+

Lupul ce m-a dat pe spate, nu la propriu ci la figurat! Am avut ocazia sa il pot testa si in oras, dar si in off-road, test prezent pe Youtube. O bestie mult mai stabila datorita furcilor intoarse, confortabila, cu acceleratie ca din pusca, claxon si far de motocicleta. Cum a starnit valva in toata lumea inca de aparitie, asa m-a impresionat si pe mine in tot acest timp. Este mai degraba un scuter, in continuare pliabil ce poate depasi cam orice obstacol. Este genul de trotineta pe care trebuie sa mergi pentru a te putea convinge.

Dualtron Thunder

O trotineta cu care am petrecut vreo 2 zile. O bestie grea, dar stabila ce te imbia sa ii dai ”gaz” :)). Multa putere liniara, dar instabila la fel ca DM Titan la viteze mai mari. Mi-a placut calitatea asamblarii, atentia la detalii si multiplete setari pe care le poti face.

Wide Wheel by Mercane

Cea adevarata, nu replicile ce au impanzit piata din Romania. O trotineta cu un design venit din filmele Marvel, ce da bine in poze, dar nu este prea eficient pe strazile din Romania. Se comporta bine pe pistele de biciclete, dar vireaza greoi si se simte asemenea datorita rotilor late si pline.

Ninebot Max G30

O trotineta careia nu prea am ce sa ii reprosez, poate doar lipsa suspensiilor. Am facut peste 2500 km cu ea fara a verifica un surub macar, doar o verificare presiune din cand in cand. Construita initial pentru inchirieri, trotineta electrica Ninebot s-a dovedit a fi robusta, perfecta pentru naveta. Cu autonomie mare, viteza legala, aplicatie, cauciucuri fara camera si incarcator incorporat – asa cum era de asteptat de la un producator de top cum este Ninebot.

Kaabo Mantis M2 Pro Minimotors

O trotineta perfect echilibrata intre putere, autonomie, siguranta si greutate. Ultima aparuta in linia Mantis este si cel mai rafinat produs. Venita cu motoare puternice, acumulator LG, electronica Minimotors, frane hidraulice si doar 30 kg. M-a impresionat de la primul test si cred ca va fi si in 2021 un concurent important in aceasta clasa si pret.

Cu siguranta am omis multe alte teste facute intre timp, dar care nu m-au impresionat semnificativ sa le caut in memorie.

Daca esti in cautarea trotinetei electrice potrivita nevoilor tale, trebuie sa cauti, sa testezi si sa alegi cu inima :)). Noi te putem ajuta cu recomandari, in functie de nevoile tale, daca completezi acest formular.

Din 2016, ne-au trecut prin maini o multime de trotinete electrice si am acumulat know-how astfel ca in prezent orice problema poate fi rezolvata in scurt timp in Service.

Pentru trotinistii deja cu experinta, asteptam sa ne impartasiti din experienta voastra, modele detinute si testate de-a lungul timpului, aici in comentarii sau pe grupul de Facebook – Trotinete electrice Romania.

Vezi cele mai cool trotinete electrice din 2021 in Shop Namstare.

banner_shop-namstare-2020-shop-button

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...