Autel Robotics lanseaza Dragonfish Vtol, un competitor pentru DJI Matrice 300

Autel Robotics lanseaza drona Autel Dragonfish care este o drona cu aripa fixa capabila de decolare si aterizare verticala, un veritabil VTOL. La marginea aripilor este prevazuta cu motoare ce ii ofera stabilitate la decolare sau aterizare, ele mutandu-si pozitia inainte pentru zborul normal. Motoarele sunt ajutate de 2 elice mari ce asigura portanta pentru decolare.

autel robotics dragonfish namstare

Specificatii

Timpul de zbor este impresionant. Ajunge pana la 2 h si distanta de operare de pana la 30km cu o viteza ce poate ajunge pana la 107 km/h. Respecta un indice de impermeabilitate IP43  si rezista la rafale de vant de Categoria 6.

Designul modular o face usor de operat, putand fi gata de operare in 5 minute, dar si foarte usor de intretinut si reparat.

Drona zboara cu un controller Autel Voyager de 9.7 inch  1000 NIT ultra luminos. Acesta este dezvoltat special pentru acest segment de activitate.  Aplicatia permite rute programate, functie de urmarire, istoric trafic si alte functii inteligente.

Camera video

Asa cum spuneam designul modular al lui Dragonfish permite multiple sarcini si camere. Deocamdata avem 3 camere:

1.O camera 4k cu senzor dual (4k20x zoom optic stabilizat/49mp unghi larg/stabilizare pe 3 aze)

2.O camera 4k cu triplu senzor (4k20 x zoom optic stabilizat/48mp unghi larg 640×512 Radiometric Thermal / stabilizare pe 3 axe)

3.O camera multispectrala (1RG unghi larg/5 senzori multispectrali – 2MP)

autel robotics dragonfish namstare 2

Din pacate vine si o veste mai putin buna. Autel Robotics va vinde aceasta drona doar in China, neavand planuri pentru piata Europeana.

Asadar DJI Matrice 300 RTK ramane singura drona capabila in aceasta gama de drone industriale pentru piata europeana. Estimam o crestere in acest segment. Datorita functiilor din ce in ce mai avansate, dronele profesionale vor scuti companiile de cheltuieli majore. Un operator capabil poate face cat o intreaga echipa, de exemplu pentru inspectia unui turn, pod sau chiar a unui parc eolian.

In Romania echipa DroneX ofera servicii profesionale de filmare cu drona (DJI Matrice 300 RTK) in domenii precum constructii, agricultura, asigurari, inspectie si evaluare, monitorizare perimetre etc.

 

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

One thought on “Autel Robotics lanseaza Dragonfish Vtol, un competitor pentru DJI Matrice 300

Comments are closed.