Centrele pentru schimbul rapid al acumulatorilor pot standardiza pe viitor vehiculele electrice

Ideea posibilitatii de a realiza schimbul rapid al acumulatorilor cu unele incarcate se dovedeste a fi viabila in China. Pur si simplu iti cumperi ce vehicul doresti si ii poti inlocui bateria dupa plac sau nevoie.

Chiar si Tesla a incercat initial acest tip de schimb, renuntand insa in favoarea incarcatoarelor rapide. In prezent asistam la o inovatie in China unde compania NIO reuseste sa schimbe acumulatorii in statii speciale in maxim 5 minute, oferind clientilor posibilitatea de a se deplasa pe distante mari fara a avea grija autonomiei.

Schimbul rapid al acumulatorilor pentru vehiculele electrice pe doua roti

Ce ne intereseaza pe noi sunt schimburile bateriilor pentru vehiculele pe doua roti. Compania Shenzhen Zhili Energy Tehnology Co, originara tot din China, produce statii de schimb pentru acumulatori deocamdata doar pentru biciclete electrice. Cunoscuta si sub numele de Smart-BMS, aceasta pune la dispozitie baterii in statii special amenajate astfel incat sa poti merge cat doresti cu bicicleta electrica. Imaginati-va ca iti poti cumpara doar bicicleta, la un cost relativ redus si poti schimba acesti acumulatori cand doriti.

Pana acum sunt instalate peste 10 000 de astfel de statii, numite generic turnuri in peste 100 orase din China. Al doilea mare curier din China, SF Expres foloseste astfel de statii pentru a tine in permanenta serviciul de livrare cu aproximativ 30000 de biciclete electrice.

Ideea acestei companii ne arata ca este posibil sa standardizam la un moment dat aceste statii pentru chimbul rapid al acumulatorilor astfel incat sa putem cumpara doar trotintete, biciclete, scutere sau chiar motociclete si sa le putem schimba acumulatorii fara a mai suporta costul mare in achizitia initiala.

Compania NIO din China care produce masini electrice s-a aratat dispusa sa colaboreze cu alti constructori de masini pentru a putea oferi o solutie comuna.

Scuterele 100% electrice NIU

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Centrele pentru schimbul rapid al acumulatorilor pot standardiza pe viitor vehiculele electrice

Comments are closed.