Hyundai Ioniq 5 a fost lansat oficial. Preturi, specificatii si date de livrare

Modelul electric Hyundai Ioniq 5 a fost lansat oficial. Acesta va avea 2 tipuri de baterii si 2 motoare electrice. Acestea ii pot asigura o autonomie in jur de 460 km cu o singura incarcare. Pretul? In jur de 52 000 euro.

Specificatii Hyundai Ioniq 5

  • Cabina minimalista
  • 58kWh/72.6kWh baterie
  • autonomie pana la 460 kilometri
  • Incarcare pana la 350kW
  • Alimentare 3.6kW
  • 2 motoare
  • Acceleratie 0-100 km/h in 5.2 secunde
  • Disponibila la vanzare incepand cu mijlocul anului 2021
  • Pret in jur de 52 000 euro

Noul model este un crossover electric, alternativa la Volswagen ID4 sau Skoda Enyaq iV, ce vine cu o autonomie generoasa de pana la 460 km datorita acumulatorului de 72.6kWh. Costul noului concept este pe masura, in jur de 52 000 euro si va putea fi cumparat incepand cu jumatatea anului 2021.

Caroseria este desenata cu unghiuri drepte, faruri patratoase cu margini LED pentru luminile de zi. Rotile sunt pe 20 inchi din aliaj si seamana extrem de mult cu prototipul prezentat in 2019.

Manerele sunt ascunse in usi, pastrand un coeficient aerodinamic impreuna cu designul caroseriei pentru o autonomie cat mai mare.

Daca exteriorul nu te va da pe spate atunci la interior se schimba foaia. Un design minimalist, futurist cu un display plat de 12 inchi , asemanator cu cel din Mercedes A-Class, impreuna cu ventilatiile discret integrate.

hyundai ioniq 5

Citeste si: Hyundai dezvaluie cateva detalii pentru noul EV Ioniq 5

Asa cum aminteam intr-un articol de acum cateva zile, Ioniq 5 nu va avea o consola central clasica. Dar stati linistiti, aveti unde sa pastrati paharele. Noul concept va putea glisa in fata si spate, oferind atat spatiu de stocare dar si suporti de sticle si pahare. Ce e cu adevarat cool este faptul ca va putea permite pasagerilor din spate sa coboare prin usile frontale.

Scaunele frontale sunt ajustabile electric si se pot deplasa aproape in pozitie verticala, fiind in acelasi timp si mai subtiri cu aprox 30% decat modelele Hyundai, oferind mai mult spatiu pasagerilor din spate.

hyundai ioniq 5

Poate cel mai important aspect si cel mai scump este acumulatorul masinilor electrice, asa ca Hyundai Ioniq 5 va putea fi echipat cu 2 tipuri de acumulator, unul standard de 58kWh si unul pentru Long Range de 72.6kWh.

Citeste si: Centrele pentru schimbul rapid al acumulatorilor pot standardiza pe viitor vehiculele electrice

Dupa datele oficiale, varianta Long Range va putea oferi o autonomie de pana la 460 km cu o singura incarcare. Hyundai Ioniq 5 va putea fi incarcat la o statie de incarcare rapida de 350kW ce va putea duce nivelul de 10-80% in doar 18 minute.

Totodata poti folosi masina pe post de powerbank putand incarca multiple accesorii, precum un laptop sau chiar o trotineta electrica de la o sursa de 3.6kW.

Ambele variante vin standard cu un singur motor montat pe puntea spate, dar se poate adauga si unul suplimentar pe fata, oferind masinii tractiune 4×4.

Versiunea cu un singur motor si baterie de 58kWh produce 170 cai putere in timp ce, cu 2 motoare poate ajunge la 235 cai putere. Cea de a doua versiune Long Range echipata cu un singur motor si baterie 72.6kWh poate scoate 218 cai putere si dual 306 cai putere.

hyundai ioniq 5

O acceleratie in mod standard pana la 100km/h in 8.5 secunde iar in modul cel mai echipat 5.2 secunde.

Primele impresii

Hyundai Ioniq 5 nu este o masina mica. Este ceva mai lunga decat Tucson, cu mai mult spatiu la interior pentru pasageri. Nici partea de portbagaj nu a fost neglijata, avand doua spatii de depozitare – un portbagaj de 531 litri in spate si frontal 57 litri.

Masina va beneficia de toate minunile tehnologice, de la detectia pietonilor, franare automata de urgenta, faruri adaptive, pilot automat ce te tine pe banda corecta pe autostrada, asistent la parcare cu camera 360 grade.

Hyundai Ioniq 5 este o masina ce promite destul de multe lucruri cu destinatie finala pentru familii ce isi doresc o autonomie buna si timp de incarcare mic in acelasi timp avand spatiu la interior si functii cat mai inteligente.

Scuterele 100% electrice NIU

Olgu

Have less! Do more! Be more!