Lamborghini planuieste sa electrifice toata gama de modele pana in 2024

Cu o investitie de 1.7 miliarde de euro in primele modele hibrid, Lamborghini tinteste ca pana in 2024 sa electrifice toata gama sa de masini.

Pana in 2024 toate modelele Lamborghini vor fi hibride. Lamborghini este primul producator de super-masini ce alege sa isi schimbe strategia catre directia eco-friendly.

lamborghini

 

Anuntul a fost facut recent, cand a fost anuntata si o investitie de 1.7 miliarde euro in noile facilitati de productie pentru noile modele hibride.

Marca detinuta de grupul Volkswagen a anuntat ca modelele actuale Huracan, Aventador si Urus vor deveni doar hibride, fiind urmate de noi apartii.

Citeste si: Prima masina electrica de la Subaru se numeste Solterra si seamana cu BZ4X de la Toyota

Presedintele si seful executiv Lamborghini, Stephan Winkelmann a declarat ca in ciuda trecerii in era hibrid, ADN-ul marcii va ramane neschimbat.

Cum vor face trecerea de la motoarele V12 la unele hibrid? Aici se pare ca va fi ceva de lucru, dat fiind ca Lamborghini nu a facut nciodata rabat de la performante si masini ce ies usor in evidenta.

Rivalul italian Ferrari a anuntat de asemenea lansarea primului sau model hibrid pana in 2025. Jaguar Land Rover, detinut de compania indiana Tata Motors a declarat ca pana in 2025 vor lansa un model full electric si vor abandona in viitor benzina.

Ford a promis ca toate masinile sale vandute in Europa vor fi electrice pana in 2030 si va investi 1 miliard de dolari (704 milioane de lire sterline) transformand o fabrica de asamblare a vehiculelor din Köln, Germania, pentru a deveni prima sa unitate de vehicule electrice din Europa.

De altfel, toate guvernele din intreaga lume au inceput sa propuna termene inca din 2030 pentru eliminarea treptata a vehiculelor cu combustie interna alimentate cu benzina, pentru a atinge obiectivele climatice. Marea Britanie a anuntat interzicerea vanzarii de masini si autoutilitare noi alimentate integral cu benzina si motorina incepand cu 2030.

Scuterele 100% electrice NIU

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Lamborghini planuieste sa electrifice toata gama de modele pana in 2024

Comments are closed.