Drona DJI FPV – ”scapata” pe internet inainte de lansare. Toate detaliile in premiera!

Drona DJI FPV este un nou sistem de la DJI care oferă o experiență cinematografică captivantă. Cu acest nou sistem, DJI și-a luat expertiza în calitatea imaginii și experiența utilizatorului și a încorporat capacități de manipulare și acrobatice de la dronele freestyle hobbyiste.
Rezultatul este o platformă video și de cameră care este poziționată în mod unic pe piață pentru filmare și o dronă care este mai distractivă de a zbura decât orice dronă DJI care a venit înainte.

Ce contine pachetul drona DJI FPV?

Principalele componente ale sistemului sunt drona DJI FPV, Controllerul DJI FPV Controller 2 și DJI FPV Goggles V2. Pentru drona în sine veți gasi in pachet o baterie, elice, protecție gimbal și carcasă. Ochelarii se livrează cu antenele lor, o baterie, cablu de alimentare USB-C, curea pentru cap și carcasa din spumă. Veți primi, de asemenea, un adaptor și cablu alternativ, un cablu de date USB-C și un cablu OTG USB-C pentru conectarea la telefon sau tabletă.

Citeste si: Posibil ca drona DJI FPV sa fie lansata la CES 2021

Video

DJI a fost întotdeauna în fruntea calității imaginii in ceea ce priveste dronele, iar sistemul DJI FPV nu este diferit fata de celelalte drone. Nu veți găsi un sistem de imagine mai bun pe nicio dronă cu capacități similare. Există două seturi de specificații ce se aplica filmarilor: ceea ce este transmis înapoi la ochelari și ceea ce este înregistrat direct la bordul dronei. Camera are un unghi larg de 142°. Când fotografiați la 50 sau 100FPS, unghiul se lărgește la 150 °.

drona dji fpv

HD Digital FPV oferă o vizualizare în timp real a zborului așa cum se întâmplă, cu o latență foarte mică. Este pentru prima dată când DJI livrează acest tip de experiență captivantă pe una dintre propriile drone. Ochelarii de protecție DJI FPV V2 sunt oferta actuală de vârf în linie în FPV HD. Ei primesc o transmisie video HD de până la 810P la 60FPS în modul de înaltă calitate sau 120FPS în modul cu latență redusă. Puteți arunca o privire la recenziile anterioare ale ochelarilor pentru mai multe detalii, deoarece în majoritatea modurilor este identic cu versiunea anterioară, cu excepția capacității de comunicare de peste 2,4 GHz (ceea ce face posibilă utilizarea în mai multe zone geografice).

Posibilitatea de a inregistra direct pe drona vine cu o calitate mult mai ridicată. Video 4K / 60FPS poate fi înregistrat până la o rată de 120 Mbps. Sau, video HD 1080 poate fi înregistrat până la 120FPS. Stabilizarea imaginii RockSteady ofera claritate și reduce mișcările de zbor sacadate, în timp ce corectarea distorsiunii ajută la evitarea degradării calității imaginii. Videoclipul este înregistrat în H.264 sau H.265.

Controlul zborului

Utilizatorii de drone DJI anterioare pot face o tranziție fără efort către drona DJI FPV, pilotând-o în modul „Normal”. Acesta este un mod tipic asistat de GPS, ușor de controlat și care permite zborul lin. Este, de asemenea, cel mai limitat, cu un unghi de atitudine maxim de 25 ° și viteza maximă de zbor de 15m / s (~ 33 mph). Odată stăpânite comenzile, utilizatorii pot trece la modul „Sport” pentru a crește viteza maximă de zbor la 27m / s (~ 60 mph) și pentru a dubla viteza de urcare și coborâre. Modul SPORT va fi un pas important pentru mulți piloți obișnuiți să piloteze quadcoptere DJI mai mici.

Pentru pilotul cu o experiență, DJI FPV a inclus și un mod „Manual”, care dezactivează majoritatea asistențelor de zbor și permite controlul direct al opratorului, așa cum permite si o dronă freestyle. Asta se traduce prin manevrabilitate uimitoare, dar prezintă și un risc considerabil. În modul manual va limita în continuare atitudinea maximă a dronei și va preveni manevrele inversate, cum ar fi flip-urile și rasucirile. O setare separată a meniului ”Ochelari” poate elimina acest al doilea limitator de altitudine și poate debloca întregul potențial al navei.

Utilitatea

Spre deosebire de majoritatea dronelor pentru amatori, utilizarea completă a sistemului FPV este o prioritate. DJI a avut mare grijă să se asigure că experiența de tip freestyle este, de asemenea, perfectă și ușor de accesat pentru toți utilizatorii. Unele dintre caracteristicile de utilizare (și siguranță) așteptate includ iluminatul, home return, home return in caz de baterie descarcata și senzori de evitare a obstacolelor orientați înainte și în jos. DJI a adus și câteva trucuri noi pe masă.

Frână de urgență

Freestyle-ul in cazul dronelor este dificil și greu de învățat. Comenzile sunt foarte puternice, rapide și permit o mare libertate de mișcare, dar este foarte ușor să vă blocați până când sunteți familiarizați cu manevrele. Accidentele pot fi periculoase și in mod clar costisitoare. Drona DJI FPV diminuează riscul cu un buton de panică. Când îl activați, drona intră în modul de stabilizare completă pentru a se poziționa în poziție verticală și a se deplasa în poziție.

Controller

În loc de controlul tradițional cu două stick-uri, puteți zbura în schimb drona DJI FPV cu o telecomandă cu o singură mână, cu detectare a mișcării. Detalii despre controlerul de mișcare sunt încă disponibile, dar acest dispozitiv ar putea revoluționa modul în care piloții interacționează cu drona. Promisiunea este o conexiune naturală și intuitivă între dronă și operator care face mult mai ușor de învățat și controlat decât sistemele tradiționale care au apărut înainte.

Performanță drona DJI FPV

Cu o durată de zbor de 20 de minute și viteza de până la 96 km/h, drona DJI FPV nu este deloc lentă – dar nu va fi o surpriză pentru pasionații de freestyle cu drona ca este puțin mai blândă decât quadcopterele construite special pentru curse sau freestyle. Elicele cu pas redus 5328 sunt foarte eficiente, dar nu vor oferi puterea brută cu care sunt obișnuiți mulți entuziaști. Are o greutate de 800 grame, destul de mult daca e sa comparam cu o drona de freestyle.

Drona DJI FPV va excela la calitatea imaginii și la utilizare, oferind în același timp o experiență excelentă de zbor. Bariera de intrare pentru curse și freestyle a fost, din punct de vedere istoric, extrem de ridicată, forțând piloții să învețe sistemele de control, să înțeleagă utilizarea frecvenței radio, să navigheze cu standardele confuze ale producătorilor și multe altele – să nu uităm de dificultatea învățării memoriei musculare necesare pentru controlul direct al acestor gadgeturi. DJI FPV Drone elimină toate acestea. Este un produs ready to fly care poate oferi operatorului experiente noi.

Drona DJI FPV încorporează ADS-B, primind informații de la aeronavele din apropiere și le retransmite catre pilot prin ochelarii OSD. Avand o manevrabilitate ridicata si putand prinde viteze mari, este foarte probabil ca unii piloti sa o ”dea de gard”. Atât trenul de aterizare, gimbalul și carcasa superioară pot fi înlocuite.

Concluzie despre Drona DJI FPV

Drona DJI FPV este o aparitie interesantă și unică pe piață, deoarece sistemul este mult mai agil și mai sportiv decât orice altceva care a fost lansat din Shenzhen. Pasionații de freestyle și curse nu o vor găsi destul de rapida sau suficient de agila pentru a ieși cu ea. Si in cazul acesta la ce excelează? Filmele de acțiune pentru sport și subiecți în mișcare rapidă ar fi un candidat principal. Fotografiile cinematografice care necesită finețea zborului manual vor fi o atracție importantă. Iar pilotul de dronă care nu s-a scufundat ani de zile în construirea propriilor avioane și perfecționarea abilităților de zbor în stil liber va găsi un punct excelent de intrare în explorarea noilor puncte de vedere și capturarea filmărilor care nu le-au fost niciodată disponibile.

Sursa: Krooked.fpv

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

One thought on “Drona DJI FPV – ”scapata” pe internet inainte de lansare. Toate detaliile in premiera!

Comments are closed.