DJI FPV – primele impresii dupa ce am zburat cu cea mai noua drona DJI

Gata, dragilor, am facut-o si pe asta! Am testat drona DJI FPV si cred ca putem spune cate ceva despre acest lucru pentru a mai lamuri din necunoscutele voastre.

Dupa cum stim, DJI este cel mai mare producator de drone. De la solutii pentru orice pilot incepator pana la cele industriala, dedicate profesionistilor, DJI poate livra orice drona pentru orice nevoie. Cu noua drona FPV, DJI intra in alta liga, unde pana de curand, nu era un etalon. FPV vine de la First Person View, adica tu vei putea vedea in ochelarii special imaginea captata in direct de camera dronei.


In mod normal zburam cu drone ce isi mentin camera stabilizata pe 3 axe, cu viteze de deplasare undeva pe la 60-70 km/h si cu imaginea transmisa pe un display flat.

Impresii

Ei bine, cu drona FPV este cu totul altceva. Esti in mijlocul actiunii, te simti asemeni unui pilot de vanatoare, drona se inclina in functie de viraj si kick ul de adrenalina il resimti imediat ce treci pe modul Sport. Indicat pentru inceput este sa pilotati cateva zboruri in modul normal ce seamana cu cel al dronelor obisnuite. Pana va obisnuiti cu drona, cu butoanele.

S-a pus accent pe siguranta si intalnesti foarte multe functii ce te pot ajuta sa eviti accidentele si sa te ajute sa zbori cu incredere. De la senzori de proximitate frontali si in partea de jos, buton de panica sau stop ce iti poate opri drona in orice moment si pune in mod hover si pana la afisarea punctului de decolare cu un emoticon holografic. Drona zboara cu GPS si este dotata si cu functia de revenire la punctul de decolare.

Senzatia pe care o ai in timpul zborului nu se compara cu nimic din ce ati experimentat inainte cu o drona standard. As putea spune ca este addictive, iti ofera o senzatie de libertate si te simti precum o pasare in zbor. Chiar daca este o drona FPV, nu se poate compara cu una dedicata curselor. DJI iti ofera adrenalina, imagine buna, telemetrie digitala si functii inteligente, dar te si tine in siguranta. Nu ai impresia la fiecare zbor ca vei da de gard cu drona.

Citeste si: Cui este destinata noua drona DJI FPV?

Ce trebuie sa mentionez este factul ca nu este o jucarie. La 800g si 140 km/h in modul full manual trebuie sa fii cu bagare de seama si sa iti acorzi timp pentru a invata pe indelete ce poate face aceasta drona. Nu este precum un DJI Mini 2, drona ce poate fi operata imediat direct din cutie, fara prea mult efort si training.

Sa fac o analogie cu motocicletele, spre exemplu. Pe un scuter poate merge orice neinitiat imediat, insa pe o motocicleta sport ai toate sansele sa faci accident in primul km de functionare.

Asadar, drona DJI FPV pot spune ca este pentru oricine. Are atatea posibilitati de zbor incat poti merge ca o ratusca sau goni ca un vultur in aer. Tine doar de tine si de aptitudinile pe care le ai.

Imaginea este de calitate, nu capata intreruperi si poti merge lejer cu ea chiar si la distante mai mari. Timpul de zbor mi se pare rezonabil – in jur de 20 minute. Oricum e greu sa stai cu ochelarii o perioada mai lunga de timp fara pauza. Drona poate fi folosita si de fun, dar si de catre profesionisti pentru a capta cadrele acelea in miscare ce sunt imposibil de prins pe o drona clasica, unde mai pui ca te poti strecura cu asta pe sub pomi, obstacole, etc.

Va recomandam sa va alocati timp pentru a invata comenzile. Un bun antrenament il reprezinta si simulatorul pus la dispozitie de DJI.

Noi ne declaram incantati de ce poate face si abia asteptam sa o putem folosi la capacitati maxime. Stati pe aproape ca urmeaza si filmarea din drona.

Drona DJI FPV este disponibila si in Shop Namstare – aici.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

One thought on “DJI FPV – primele impresii dupa ce am zburat cu cea mai noua drona DJI

Comments are closed.