LOM X – trotineta electrica ideala pentru naveta zilnica

O tara lipsea din cursa pentru dezvoltarea vehiculelor electrice personale, Japonia. Dar, mai nou, in Tara soarelui rasare, compania Glafit Inc a lansat LOM X (Last One Mile) X-Scooter. Conceptul a fost prezentat prima data la CES 2020, in Las Vegas, iar entuziasmul publicului a facut ca LOM X sa fie acum lansat intr-o campanie pe platforma Kickstarter.

lom x scooter

Designul inovator al trotinetei electrice cu bara centrala o face usor de carat, de pus in portbagaj sau luat in metrou. In acelasi timp ofera suficient confort, conectivitate, performanta si siguranta. Este conceputa pentru drumuri scurte, adesea fara conexiuni pentru mijloacele de transport in comun.

lom x scooter

Personal mi se pare ca seamana foarte mult cu cea de la Kobra.

Conform companiei din Japonia, LOM X a fost conceputa in stilul 3C – Compacta, Conectata si Confortabila. Mersul cu aceasta trotineta electrica seamana cu mersul pe o motocicleta sau chiar pe schi.

Specificatii LOM X:

Pe fata avem o roata de 12 inchi si pe spate una de 10 inchi, ambele pneumatice. Astfel ofera o stabilitate buna si aderenta pe multiple suprafete, fiind in acelasi timp confortabile.

Viteza este limitata la 25km/h, poate obtine o autonomie intre 25-60 km cu o singura incarcare. Trotineta electrica LOM X este prevazuta cu o baterie Panasonic si un motor de 350W. Timpul de incarcare este 3.5 ore si poate ataca pante de pana la 12 grade inclinare.

Are 3 trepte de viteza si vine cu claxon, indicatori de semnalizare, far si stop LED. Designul ii permite o pliere rapida prin apasarea unui buton. Greutatea este de 16.5 kg, acumulatorul are 2.5kg si poate suporta sarcina de pana la 100kg. Sasiul, asa cum spuneam, este foarte rezistent, din teava tubulara si permite utilizatorului sa stea cu picioarele in paralel, intre acestea fiind asezat acumulatorul.

Vine dotat cu aplicatie ce iti poate oferi diverse informatii despre starea trotinetei electrice si a traseului urmat.

LOM X vine si cu un pret pe masura, 1000 dolari.

trotient

Olgu

Have less! Do more! Be more!