Rabla Moto 2021. Cum poti primi 11000 lei pentru o motocicleta electrica noua?

In data de 24.04.2021 au fost lansate programele RABLA si RABLA PLUS. Ce este nou la acest program? Pentru prima oara din istoria programului de reinnoire a parcului auto din Romania, au acordat atentie si motocicletelor si vehiculelor electrice prin Rabla Moto 2021, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

RABLA MOTO 2021: Valoarea primei de casare pentru achizitia de motociclete a crescut la 5.500 lei

In schimbul predarii pentru casare a unui autovehicul uzat, se acorda o prima de casare de 5500 lei pentru achizitionarea unui vehicul nou. Anul acesta s-a hotarat si majorarea cuantumului finantarii pentru achizitionarea unei motociclete electrice. Aceasta a ajuns la 5500 lei. Cine doreste sa achizitioneze o motocicleta electrica noua si caseaza o masina veche poate primi de la stat 11000 lei.

Este foarte important de stiut ca valoarea cumulată a ecotichetului și a primei de casare nu poate depăși 50% din valoarea de achiziție a motocicletei electrice.

Citeste si: NIU NQi GTS – scuterul electric ideal pentru naveta zilnica in oras sau afaceri de livrare

Programul Rabla Plus 2021 a primit un buget de 400 milioane lei, dublu fata de anul anterior.

scuter-electric-niu-nqi-gts-namstare

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă la 240 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a vehicul nou.

O altă modificare vizează posibilitatea ca primele de casare să fie transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice. Această schimbare va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.

De asemenea, a fost introdusă interdicția de înstrăinare a autovehiculelor nou-achiziționate în cadrul programului, precum și obligativitatea restituirii finanțării în cazul nerespectării acestei interdicții. 

Mai jos cei de la MotoADN au realizat un ghid simplificat pentru a intelege mai usor pasii pe trebuie sa ii urmezi daca doresti sa achizitionezi o motocicleta electrica prin Programul Rabla Plus 2021:

Rabla moto 2021

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati documentatia oficiala disponibila mai jos.

Ghid de finanțare Program RABLA Moto

Comunicare serviciu înmatriculări

Scuterele 100% electrice NIU

Olgu

Have less! Do more! Be more!