NIU NQi GTS – scuterul electric ideal pentru naveta zilnica in oras sau afaceri de livrare

2021 este anul in care NIU pluseaza cu noi modele de scutere electrice, aducand un upgrade modelelor anterioare. Cel mai puternic din gama NIU, NIU NQi GTS este raspunsul celui mai mare producator de scutere electrice inteligente de pe piata la nevoile utilizatorilor.

Specificatii scuter NIU NQI GTS

Cele mai importante componente ale scuterului electric NIU NQI GTS sunt motorul brushless Bosch care are o putere de 3100w (Peak) montat in roata spate si 2 acumulatori detasabili capabili de o autonomie de pana la 140 km. In Romania va fi disponibil in doua variante: SPORT, cu acumulatori de 60V26AH si PRO cu acumulatori de 60V35AH. Pentru a conduce scuterul electric NIU NQI GTS este necesar permis de conducere de categoria A, iar inmatricularea se efectueaza urmand procedura pentru motociclete. 

Acest scuter, ca si celelalte scutere electrice NIU, vin insotite de cartea CIV si nu necesita vizita la RAR.

scuter-electric-niu-NQI-gts (16)

Dimensiuni

Dimensiunile sale sunt cele ale unui scuter traditional, pe benzina. Este prevazut cu roti pe 16 inchi, o viteza de pana la 70 km/h si poate permite tranportu a doua persoane. Cei doi acumulatori sunt detasabili, pot fi incarcati fie pe scuter sau in casa de la un singur port.

Designul modern pastreaza in acelasi timp o tenta retro prin dunga ce strabate caroseria incepand de la aripa fata si pana in spate, unde surpriza nu regasim nici un esapament ca la scuterele clasice pe benzina.

Cuplul dezvoltat de motor este destul de bunicel si pleci lejer primul de la semafor ajungand usor la viteza maxima. Franele sunt hidraulice pe disc fata si spate si actioneaza rapid in combinatie cu cea electromagnetica ce actioneaza si regenerarea de energie.

Saua este lata si confortabila (820mm inaltime de la sol), iar suspensiile sunt hidraulice asigurand un confort pentru drumuri lungi chiar si pentru pasager.

scuter-electric-niu-NQI-gts (22)

 

Moduri de condus

Poat fi condus in trei trepte: Sport, Dynamic, E-Save. Fiecare treapta de condus poate fi schimbata rapid pentru a-ti oferi confort in deplasare.

Scuterul dispune atat de cric central, dar si unul lateral, in timp ce scaritele pasagerului sunt rabatabile. Pasagerul se poate sustine cu mainile in timpul mersului de suportii laterali.

 

Sistem iluminare

Scuterul electric NIU NQI GTS dispune de sistem de iluminare LED cu structura CCFL, care ii permite sa fie vizibil atat in lumina scazuta, cat si in conditii de luminozitate ridicata. Farul frontal, iconic NIU, face ca scuterul sa fie vizibil de la distanta mare.

Display color dinamic

Bordul este prevazut cu display dinamic care isi schimba culorile in functie de modul de condus. Displayul iti permite sa vizualizezi informatii importante despre nivelul bateriei pentru ambele baterii, viteza, distanta parcursa, GPS, Semnal, lumini, etc.

display niu

Controale si comenzi

In stanga avem control usor la faza lunga si flash, semnalizare, claxon si pilot automat iar in dreapta buton avarii, pornire si acceleratia electronica (nu are cablu).

Scuterul NIU NQi GTS dispune de un port de alimentare USB si vine echipat fie cu un carlig pentru o plasa spre exemplu sau un buzunar pentru accesorii. Pozitia de pornire se face prin cheie, in urma dezactivarii alarmei si avem disponibile modul blocare ghidon si pornire.

Cum spuneam scuterul NIU NQi GTS poate atinge o viteza suficient de mare pentru a iesi pe drumuri cu limita de 70 km/h, fiind dezvoltat special pentru naveta din suburbii. Are 3 moduri de mers ce pot fi selectate dintr-un singur buton montat in partea dreapta si afisate pe bord.

Costul unei incarcari nu este mai mult de 0.07 lei si timpul poate varia intre 4-7 ore pentru cei doi acumulatori folosind un incarcator rapid.

Cat de smart este scuterul electric NIU NQi GTS ?

Scuterul electric NIU NQi GTS este prevazut cu 32 de senzori care transmit de aproximativ 200 de ori pe minut informatii catre Cloud.

aplicatia niu

Aplicatia smart pusa la dispozitie de NIU iti permite sa vizualizezi 17 parametri de functionare, precum: pozitia GPS, istoric incarcari, diagnoza, nivel acumulator, alarme etc. Aplicatia este GRATUITA si poatefi descarcata atat din APP Store cat si PlayStore.

Scuterul electric vine insotit de 2 chei si 2 telecomenzi pentru controlul alarmei, dar si reglajul senzitivitatii acesteia.

Accesorii NIU NQI GTS

Nqi GT poate fi echipat suplimentar cu top case, suport telefon si multe accesorii campatibile puse la dispozitie de catre NIU.

De ce ai alege scuterul electric NIU NQI GTS?

Intretinerea scuterului este unul dintre avantajele ce trebuiesc luate in considerare in momentul achizitiei. Practic in afara de reviziile periodice si schimbul consumabilelor scuterul isi amortizeaza usor din costul initial al investitiei.

Al doilea element ce te-ar convinge sa il alegi ar fi economia de bani cu carburantul si alte elemente necesare pentru un scuter pe benzina. Sub 1 leu iti poate aduce peste 100 km de autonomie.

Mirosul de benzina arsa il face ideal pentru un oras mai curat dar si posibilitatea de a-l cara sau tine in locuri inchise, gen rulota sau parcare privata.

Daca esti motociclist sau pur si simplu 50 km/h nu ti se pare de ajuns, ei bine cu NIU Nqi GT aceasta bariera nu mai exista. Acesta trage bine, pleaca instant si nu duci lipsa de putere.

Este fara doar si poate un vehicul complet pentru naveta zilnica in oras. Scapi de masina, stresul pentru a gasi un loc de parcare. Ai grija sa fie incarcat cand pleci la drumuri lungi si aia este tot. Acesta va porni indiferent de temperatura de afara, nu va face niciun zgomot si se va strecura usor in orasele aglomerate.

In Romania vor fi disponibile 2 variante:

SPORT – 3599 euro   |     PRO – 4499 euro 

Scuterele 100% electrice NIU

Olgu

Have less! Do more! Be more!

2 thoughts on “NIU NQi GTS – scuterul electric ideal pentru naveta zilnica in oras sau afaceri de livrare

Comments are closed.