Dräxlmaier va fabrica baterii pentru masini electrice la Timisoara

Investitia pentru fabricarea de baterii a celor de la Dräxlmaier ajunge la 200 milioane euro si va crea 1000 locuri de munca in zona.

Dräxlmaier este unul din cei mai importanti producatori de componente pentru vehicule din lume, avand si in Romania sedii in Timisoara, Satu Mare, Pitesti, Brasov. Recent a anuntat ca va fi primul producator din Romania de baterii si sisteme pentru masini electrice in urma unei investitii de 200 milioane euro.

Dezvoltarea fabricii de la Timisoara se va intinde pe o perioada de 6 ani si va avea facilitati de aproximativ 40.000 mp de productie, depozitare si birouri administrative.

via Facebook.

”Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara”, a declarat primarul Dominic Fritz, primarul municipiului Timisoara.

Citeste si: BMW si Ford investesc 130 milioane USD in dezvoltarea de baterii solide

In cursa pentru dezvoltarea masinilor electrice se anunta din ce in ce mai multi participanti, Ford anuntand zilele trecuta da din 2024 va produce la Craiova prima masina electrica din Romania.

Pentru Romania strategia Dräxlmaier este una de bun augur, punand tara noastra pe harta tarilor care sprijina ecomobilitatea.

Dräxlmaier este unul din principalii furnizori de baterii pentru vehiculele electrice din lume

In 2019 Dräxlmaier a deschis in Thailanda o noua fabrica de baterii pentru masinile plug-in produse de BMW. In aceeasi perioada, a inceput sa produca baterii de 800v pentru Porsche Taycan langa Stuttgart.

Pe langa fabricile pe care le-a deschis in 2019, Dräxlmaier intentioneaza sa inceapa din iulie 2021 asamblarea sistemelor de baterii la Leipzig. Hala de aici va avea in jur de 28000mp si va fi amplasata in apropiere de uzina Porsche.

Despre Dräxlmaier

Grupul Dräxlmaier se poate lauda cu un portofoliu de clienti premium. Dintre acestia amintim Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Mini, Porsche, VW. Compania a fost findata în 1958, are aproximativ 70.000 de angajați în 60 de locații din peste 20 de țări.

Olgu

Have less! Do more! Be more!