Xpeng scoate la vanzare o versiune mai ieftina a modelului P5, concurand cu modelul Y de la Tesla

Acum cateva zile Tesla anuntase ca va scoate pe piata o versiune mai ieftina a modelului Y, azi Xpeng anunta la randul sau ca va avea o noua versiune a modelului P5 la doar 24700 dolari.

Modelul Xpeng P5 este disponibil in 6 configuratii, cu preturi pornind de la 24.694 dolari.
Modelul 3 produs de Tesla începe de la 38,730 dolari în China.
Preturile agresive de la Xpeng vin in timp ce piata vehiculelor electrice din China continua sa se precipite cu un numar mai mare de jucători.

xpeng car

Producatorul de masini electrice Xpeng folosește o tehnologie numita Lidar (“Light detection and ranging”), care utilizeaza fascicule laser pentru a face harta mediul inconjurator si pentru a masura distanta masinii fata de obiectele din jurul acesteia. Patru dintre cele sase versiuni ale modelului P5 sunt dotate cu această tehnologie și cu sistemul avansat de asistență (ADAS), numit XPILOT.

Citeste si: NIO lanseaza ET7, masina sedan cu autonomie peste 1000km

Xpeng se bucura de un val de sustinere din partea presei in China, in timp ce Tesla care s-a confruntat in ultima perioada de publicitate negativa in China, a introdus în această lună o versiune mai ieftină a SUV-ului său Y.

Xpeng a livrat 17.398 de vehicule in al doilea trimestru al anului, in creștere cu 439% de la an la an. Compania va spera că P5 il poate ajuta sa continue sa crească vanzarile intr-un nou segment de preturi.

Luna aceasta, Xpeng, care este deja listata la bursa din New York, a efectuat așa-numita listă primară duală în Hong Kong și a strâns 14,02 miliarde de dolari din Hong Kong (1,8 miliarde de dolari).

sursa: CNBC

Olgu

Have less! Do more! Be more!