Xiaomi Mi Electric Scooter 3. Cu ce noutati vine generatia 3

Xiaomi a lansat a treia generatie de trotinete electrice – Mi Electric Scooter 3. Asa cum ne-a obisnuit ca produsele sale sa aiba cel mai bun raport calitate/pret, nici de data aceasta nu ne dezamageste. De la o generatie la alta, trotinetele Xiaomi au primit imbunatatiri, fiind imbatabile in clasa trotinetelor entry level sau last mile. Glumim adesea cand le numim Loganul romanului, fiind produse nu foarte scumpe, dar care isi fac treaba sa te poarte din punctul A in B.

Nu vine cu schimbari majore, insa Mi Electric Scooter 3 vine cu upgrade-uri ce vor fi apreciate de utilizatori. Noua gama de culori o va diferentia cu siguranta de vechile modele. Gravity Grey si Onyx Black sunt cele doua culori in care va fi disponibila noua trotineta, iar cablurile de legatura vor fi albastru si portocaliu.

Generatia 3 vine cu o autonomie de pana la 30 km, o viteza maxima de 25 km/h pentru a putea fi utilizata in majoritatea tarilor unde acestea sunt legale. Motorul cu care este prevazuta noua trotineta Xiaomi Mi Electric Scooter 3 este cel mai mare motor vazut vreodata de o trotineta Xiaomi si are o putere acum de 600W. Aceasta va putea urca pante cu o inclinare de maxim 16grade.

Autonomia este ajutata de sistemul KERS de regenerare si poate ajunge pana la 30 km in conditii ideale.

Sistemul de pliere a fost imbunatatit fata de modelele anterioare. Trotineta are 3 moduri de mers, Pedestrian, Standard si Sport, ultimul ajungand la un maxim de 25km/h.

Citeste si: Top 10 accesorii pentru trotineta electrica

 

BMS (Battery Management System) este inteligent, generatia a 5-a, ce ofera atat informatii catre aplicatie, dar si protectie pentru descarcare limita, scurt circuit sau supraincalzire. O noua functie interesanta este cea denumita ”Sleep”, care atunci conserva energia din baterie pana la 15 zile atunci cand trotineta nu este utilizata, iar nivelul bateriei scade sub 30%.

Sistemul de iluminare LED fata si spate este ajutat de ”ochii de pisica” pozitionati atat in fata si spate, dar si lateral, acestia fiind ceva mai calitativi fata de generatiile anterioare unde aveam doar niste benzi adezive ieftine si de cele mai multre ori de unica folosinta.

Sistemul de franare contine un disc mai mare fata de modelele anterioare, ceea ce il face mai eficient, in tandem cu franarea electro-magnetica.

Greutatea de 13 kg o mentine in categoria trotinetelor usoare, portabile, convenabile pentru transport alternativ in orasele aglomerate.

Bordul este compus dintr-o singura bucata oferind pe display toate informatiile de care ai nevoie in timpul mersului.

Informatiile despre autonomie sunt obtinute cu un utilizator cu o greutate de 75 kg, la o temperatura de 25 grade folosind modul limitat de 15km/h. Modelul este conceput si testat in parteneriat cu Ninebot.

Asadar o noua generatie cred ca e putin cam mult spus, cel mult un upgrade prin care au mai remediate cateva neajunsuri. Atata timp cat pretul trotinetei electrice Xiaomi Mi Electric Scooter 3 va fi accesibil, aceasta va ramane in continuare unul din cele mai bine vandute trotinete electrice, daca nu chiar cea mai vanduta trotineta electrica la nivel world wide.

Specificatii trotineta electrica Xiaomi Mi Electric Scooter 3 :

Viteza maxima: 25km/h (viteza max pentru fiecare mod: Pedestrian : 5km/h; D: 20km/h; S: 25km/h)
Autonomie: 30km
Greutate: 13.2 kg
Panta inclinare: 16%
Sistem franare: ABS + frana pe disc spate
Acumulator: 7650 mAh (275 Wh)
Putere nominala: 300w
Putere maxima: 600w
Anvelope: 8.5inch, pneumatice
Controller: 29V ± 0.5V
Motor Brushless
Sarcona maxima: 100kg
Inaltime utilizator: 120 cm – 200 cm
Varsta minima: 18 ani
Temperatura functionare: 10-40 °C
Temperatura depozitare: 20 – 45 °C
Indice impermeabilitate: IP54
Incarcare 5.5h.

Producatorul nu a oferit informatii oficiale cu privire la pretul trotinetei electrice Xiaomi Mi Electric Scooter 3, insa se estimeaza ca va fi in jur de 500 dolari.

Mai multe detalii pe site-ul oficial Xiaomi.

Olgu

Have less! Do more! Be more!