Activitati de vara in zona lacului Vidra

Dupa un an haotic, cu provocari la tot pasul, abia asteptam o mini-vacanta pentru a ne deconecta de la nebunia din oras. Ca in fiecare an, in prima saptamana din august, dam shut down la PC si ne retragem cateva zile la Vidra, unde ne intalnim cu prietenii apropiati si petrecem in aer liber.

Pentru noi, zona Vidra si imprejurimile sunt locuri de suflet, unde ne reincarcam bateriile indiferent de anotimp.

activitati lac vidra surron namstare

 

Daca pana acum activitatile pe timp de vara din zona se rezumau la baie in lac, iesire cu barca, pescuit sau iesiri in natura, incepand din acest an Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa  si-a deschis instalatiile si pentru sezonul de vara. Pe timp de iarna, am pierdut sirul urcarilor cu telegondola la schi, insa pe timp de vara este pentru prima oara cand ne putem bucura de o plimbare la inaltime.

E super interesant sa vezi zona fara zapada, sa ai vizibilitate pana spre Ranca, sa poti sa parcurgi trasee la pas pana la stana sau sa cobori cu bicicleta pe drumurile amenajate. 

Noi am ales sa facem un traseu pe creasta cu motocicletele electrice Surron. 

🌍Traseu Lac Vidra – curmatura Vidrutei – Drumul strategic – pârtie Transalpina – coborâre pe langa pârtie – Cabana Vidruta.
🤖Dificultate : medie
📈Lungime: 35.8km
🕙Durata: 2h 46m
 

Am pornit de la baza lacului Vidra pana la Curmatura Vidrutei si apoi pe drumul forestier care duce sus la partie si am coborat pe cararile de langa partie. Traseul poate fi parcurs si la picior, iar pentru biciclete este challenging pe unele portiuni unde ploile cazute au creat ravene si au scos bolovani mari la suprafata.

activitati lac vidra surron namstareactivitati lac vidra surron namstareactivitati lac vidra surron namstareZona este de o frumusete aparte, iar lacul are aspectul unei oglinzi in care se reflecta toate padurile de conifere din preajma.

Daca doriti sa vizitati lacul Vidra si imprejurimile, puteti gasi cazare la Obirsia Lotrului sau Voineasa, iar din Obirsia Lotrului puteti urca pe soseaua Transalpina. Trebuie sa va imbracati bine caci la inaltime temperaturile sunt scazute, iar seara la baza lacului temperatura scade pana la 7-8 grade.

Programul pentru telegondola este valabil de vineri pana duminica, fiind deschise ambele tronsoane. Costul unei urcari este 42 lei/adult si 27 lei/copii de peste 3 ani si 10 lei parcarea

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Activitati de vara in zona lacului Vidra

Comments are closed.