Top 10 accesorii pentru trotineta electrica

Mersul cu trotineta electrica in fiecare zi vine la pachet cu o serie de riscuri si responsabilitati pe care orice utilizator ar trebui sa si le asume. Pentru a face mai usoara viata in trafic si pentru a-ti spori vizibilitatea, este posibil ca la un moment dat sa iti dai seama ca ai nevoie de cateva accesorii pentru trotineta electrica. Am ales o serie de 10 accesorii ce iti vor face viata mai usoara pe doua roti electrice si care iti vor spori siguranta in timpul deplasarii.

Casca de protectie

Nu este o fiță, ci o masura de protectie mandatorie indiferent de varsta. Daca e sa discutam din punct de vedere legal, tinerii de peste 16 ani pot utiliza trotineta electrica DOAR avand pe cap o casca de protectie, insa e de la sine inteles ca aceasta ar trebui utilizata de orice utilizator de trotineta electrica.

Puteti opta pentru o casca de protectie simpla, ca cele utilizate pentru bicicleta, cu gauri de ventilatie generoase, de tipul mountain-bike sau puteti opta pentru casti cu sisteme de lumini de avertizare/semnalizare integrate.

Tehnologia a avansat atat de mult incat puteti gasi pe piata casti care emit alerte catre contactele prestabilite in caz de impact sau care pot semnaliza schimbarea directiei, cum este modelul BH51M Neo de la Livall.

LIVALL-BH51M-NEO-Banner

Vesta de avertizare sau semnalizare

Fie ca folosim o vesta reflectorizanta sau una special conceputa cu modul de semnalizare, acestea sunt un mijloc excelent de avertizare a prezentei in trafic sau de a avertiza intentia schimbarii de directie.

Claxon sau lumini suplimentare

Chiar daca majoritatea trotinetelor electrice vin cu mijloace de semnalizare sonora si luminoasa, acestea sunt in general deficitare. Puteti opta pentru lumini suplimentare cu minim 1000 lumeni daca stiti ca aveti de parcurs drumuri noaptea.

far-gaciron-v9d-1600

Manusi de protectie

Nu sunt un moft, iar alaturi de casca ar trebui sa faca parte din echipamentul minim de protectie. In timpul unei cazaturi mainile sunt printre primele parti anatomice ce iau contact cu asfaltul.

Pompa sau compresor electric

Multi nu dau importanta acestui mijloc de verificare a presiunii de abia dupa prima pana. Motivul cel mai des intalnit pentru care trotinetele electrice fac pana este neverificarea la timp a presiunii. O alternativa ar fi inlocuirea anvelopelor pneumatice cu unele pline, acolo unde diametrul rotii permite acest lucru.

compresor-xiaomi

Borseta pentru accesorii

O borseta pentru accesorii poate fi de folos pentru a lua cu tine incarcatorul, o surubelnita multifunctionala sau compresor electric. Cati dintre voi nu aveati una dintre aceste lucruri cand era mai mare nevoie?

Suport de telefon

Chiar daca nu recomandam sa mergi cu telefonul expus, mai sunt si exceptii cand ai musai nevoie de GPS pentru a te misca in jungla urbana. Aici devine ideal un suport de telefon.

suport-telefon-gaciron-h06-livall-romania (4)

Blocatorul de roti sau asigurare

Sa fim seriosi, fenomenul furtului este prezent si in floare. Aveti grija ca trotineta sa fie asigurata si in siguranta. Un blocator sau o alarma sunt recomandate atunci cand trebuie sa te indepartezi de trotineta si vrei sa o stii in siguranta.

O alta masura de asigurare este sa iti inscrii trotineta electrica in EvCheck, cea mai mare baza de date de trotinete electrice unde poti raporta furt, unde poti verifica istoricul unei trotinetei electrice inainte de a face o achizitie (in cazul trotinetelor electrice second hand).

Oglinzi retrovizoare

Extrem de utile in trafic. Fractiunea de secunda in care trebuie sa intorci capul pentru a te asigura poate face diferenta intre un accident sau nu.

Masca de protectie antipoluare

Asistam in orase la o poluare accentuata, asadar trebuie sa luam in calcul si o masca ce ne poate proteja de noxe si praf. Gasim in acest moment mijloace adecvate ce ne pot aferi un grad de protectie ridicat.

Tu ce alte accesorii pentru trotineta electrica folosesti?

Olgu

Have less! Do more! Be more!

2 thoughts on “Top 10 accesorii pentru trotineta electrica

Comments are closed.