Camera de actiune SJCAM SJ6 Legend – TEST

Dupa o iarna plina de actiune pe partie, am ramas cu ceva filmari, dar si o descoperire de bun augur. Camera sport/actiune SJCAM SJ6 ne-a depasit asteptarile si se afla in top 3 preferate. Cu tehnologie de ultima ora, accesorii pe masura, rezistenta la toate testele noastre si la un pret ce bate produsele din clasa premium, precum GoPro sau Sony.



  • Calitatea imaginilor

Foloseste un senzor de imagine MN34120PA CMOS, ce atinge rezolutie de 4K 24fps si pana la 16MP cu unghi larg de 166 grade. Imaginea este clara, culorile sunt vii si ca mai toate produsele de acest fel obtii o calitate sporita in prezenta luminii puternice. Meniul si aplicatia de mobil pun la dispozitie metode prin care putem imbunatati sau adapta setarile in functie de necesitatea filmarii sau in functie de mediul in care este utilizata.



  • Ecrane si aplicatie

Camera dispune de doua ecrane, fata/verso. Cel frontal, ajutat de trei leduri pe culori ofera informatii de baza, fiind monocromatic. Pe spate se schimba insa treaba, avem de-a face cu un ecran tactil de 2.0 inch, tip LTPS cu rezolutie 320×240.



  • Puncte forte

Senzorul de imagine, impreuna cu softul camerei ofera o imagine foarte buna, stabilizata dinamic, scapand astfel de efectul „Parkinson„, iar filmarea nu va mai necesita o editare fortata ulterior.

Conectarea la WiFi si operarea prin intermediul unei aplicatii sau cu ajutorul unei telecomenzi este de mare ajutor, mai ales cand posibilitatea de operare este limitata sau de la distanta. Functiile vocale mult promovate in cazul camerelor GoPro, devin inutile la SJ6. Aplicatia de mobil ne permite editarea, incarcarea foto/video imediat pe mijloacele social-media.



Pachetul camerei vine insotit de o multitudine de prinderi si accesorii, nemaifiind necesara o investitie separata pentru fiecare in parte. Fie ca vorbim de prinderi pentru sporturile de iarna, scufundari la mare sau motociclism, vom gasi mereu prinderea ideala pentru a capta fiecare imagine in parte. Este capabila inclusiv sa fie folosita pe post de camera de bord pentru inregistrarea traficului. Personal nu incurajez acest mod de utilizare din cauza expunerii la temperatura ce poate afecta bateriille Li-Ion.



Recomandam inregistrarea pe un card de memorie microUSB bun, cu viteza de scriere mare si pentru o stabilizare superioara a imaginii, gimbalul pe o singura axa, impermeabil SOOCOO. Disponibila in trei culori (negru, rose gold si silver), rezistenta la intemperii si cu o carcasa ce poate atinge pana la 30 m adancime, folosita la scufundari.



Sunetul nu este extraordinar, ca la mai toate camerele sport, dar acest aspect poate fi imbunatatit prin atasarea unui microfon extern. Materialele folosite sunt de calitate, rivali pe acest segment fiind Xiaomi Yi 2 sau GoPro Hero 4/5. Bateriile si accesoriile sunt destul de ieftine, disponibile pe toate site-urile de profil. Recomandam achizitia unui pachet complet cu baterii extra si geanta de transport, extrem de utile la temperaturile scazute ce afecteaza radical durata de filmare.

  • Concluzii

La acest moment, SJCAM SJ6 reprezinta cel mai bun produs calitate/pret disponibil pe piata. O fractiune din pretul unei camere premium, pachet complet si tehnologie, accesoriul ideal pentru orice vacanta. Dupa o utilizare de cateva luni, intr-un test indelungat, nu am avut ce sa ii reprosam, situandu-se in topul preferintelor noastre in materie de filmare in miscare. Cu putina rabdare, imaginatie si folosind accesoriile potrivite, filmele voastre vor fi confundate cu o filmare profesionista, folosind SJ6 Legend.

*Camera pusa la dispozitie de catre GNEX.RO



Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *