Camera de actiune Xiaomi Mijia Camera Mini 4K 30fps – Unboxing si Test

Dupa succesul pe care l-a avut cu seria de camere sport Yi, varianta mai accesibila la alte produse competitoare cu preturi mult mai mari, Xiaomi a lansat recent un nou model de camera sport care ne-a atras atentia prin specificatiile tehnice, dar si prin pretul imbatabil. Este vorba despre Xiaomi Mijia Compact 4K Camera care este dotata cu stabilizare pe 6 axe, dar si cu functia de filmare 4K 30 FPS. Nu o putem numi un „GoPro killer„, ci mai degraba o varianta foarte buna calitate/pret de camera de actiune, listata sub 100 dolari.



Avand dimensiuni reduse (71.5 x 42.7 x 29.5mm) si o greutate de 99 gr, camera Xiaomi Mijia Compact 4K permite accesarea filmarilor pe un display generos de 2.4 inch, care totodata pune la dispozitie si setarile camerei. 

Camera Xiaomi Mijia Compact 4K  este dotata cu chip Ambarella A12S75, senzor Sony IMX317 si suporta format RAW. Cele 7 lentile concepute special construite permit filmarea/fotografierea in wide angle la 145 grade (3840 x 2160 pixeli) si filmarea in 4K 30 FPS, iar stabilizarea pe 6 axe (3 axe giroscop si 3 axe accelerometru) contribuie la captarea celor mai impresionante imagini in miscare. Modurile de filmare includ slow motion, time lapse si fotografiere continua de mare viteza. 



Bateria detasabila de  1450 mAh permite utilizarea pana la 2 ore in filmarea 4K si 3 ore pentru filmarea in 1080p, fiind cea mai mare din clasa ei.

Camera Xiaomi Mijia Compact 4K se conecteaza prin WiFi sau bluetooth la aplicatia dedicata, iar stocarea imaginilor se face utilizand un card de 64GB. Din informatiile oferite pana la acest moment limba meniului este chineza. Dar fiind un produs destinat vanzarii internationale curand vom avea la dispozitie si limba engleza. Meniul este destul de simplist, cu un ecran tactil ce se misca bine. Dimensiunile si designul este imprumutat de la Yi 2, mentinand linii simple, colturi rotunjite si un minim de butoane.



Xiaomi aduce asadar inca un produs excelent calitate/pret, fara brizbrizuri menite sa ne ia ochii sau functii ineficiente. Calitate cat incape intr-un pachet redus. Remediaza cateva greseli intampinate la generatia anterioara si ofera pasionatilor in miscare exact ce au nevoie. 

    • O calitate excelenta a imaginii imbunatatita cu mijloace de stabilizare
    • O baterie de mare capacitate ce nu te lasa la greu sau cand da de temperaturi scazute
  • Un design minimalist si un meniu usor de folosit


Concluzii

Nu putem spune decat ca ne place. Asteptam cu incantare testul indelungat ce va dura minim un an, timp in care o vom incerca in toate situatiile posibile. De la mare la munte, aer sau apa vom vedea exact ce poate si cat de bine va face fata incercarilor noastre. Recomandam la achizitie din experientele anterioare si cateva accesorii, o baterie extra si geanta pentru transport. De la Xiaomi asteptam si un stabilizator pe 2 sau 3 axe, accesoriu ce transforma radical calitatea imaginii surprinsa in miscare. Producatorul chinez pune acum la dispozitie o gama larga de accesorii, gimbal pe 3 axe pentru stabilizare, filtre polarizate si carcase.

*Produsul poate fi comandat de AICI cu livrare prin curier folosind optiunea Priority Line.

*Carcasa AICI

*Accesorii AICI


*sursa : youtube


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *