Breaking News: SUA adauga DJI pe lista neagra si le interzice accesul la tehnologii americane

Dupa un an plin de noi lansari de produse, DJI incheie 2020 cu o veste neplacuta. SUA adauga DJI pe lista neagra si le interzice accesul la tehnologii americane.

DJI a fost trecuta pe lista neagra de catre SUA

SUA tocmai a trecut gigantul producator de drone pe lista neagra a companiilor care nu pot achizitiona tehnologie de la companii americane fara o licenta speciala. Lista contine mai multi producatori chinezi, insa DJI va fi afectata intrucat detine o cota de piata de 70% din piata dronelor worldwide. Pe lista se mai afla si principalul fabricant de cipuri, Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) care in trecut a avut contracte cu Qualcomm si Samsung. DJI pare a avea destinul Huawei si ZTE in SUA, caci si cele doua companii au fost interzise in urma cu cativa ani.

Aceasta miscare este ultima efectuata de Donald Trump in mandatul sau, care a avut de-a lungul timpului o pozitie ofensiva asupra Chinei.

Care sunt motivele pentru care DJI a fost trecut pe lista neagra in SUA?

Autoritatile au declarat ca entitatile chineze mentionate in hotarare „au permis încălcări ale drepturilor omului pe scară largă în China, prin intermediul colectării abuzive de eşantioane genetice sau prin supraveghere cu mijloace high-tech” si ca „au facilitat exportul de către China a unor obiecte care ajută regimuri represive din întreaga lume, contrar intereselor de politică externă ale SUA”.

Pana anul acesta, Statele Unite ale Americii au avut in flota lor drone produse de DJI. Toate au fost retinute la sol si au fost inlocuite cu Parrot sau Skydio (branduri in crestere care au avut sustinerea financiara a SUA).  

SUA adauga DJI pe lista neagra

Cu toate acestea, aceasta veste va crea probleme marelui producator DJI de a-si mentine dominatia asupra pietei de drone din afara Chinei. DJI nu a comentat oficial aceasta stire, insa David Benowitz (fost manager DJI) a declarat:

”Faptul ca DJI va fi adaugat pe lista entitatilor va avea repercusiuni serioase pentru industria dronelor, nu doar in prevenirea DJI de a procura cipuri fabricate in SUA, senzori si alte tehnologii, ci si in limitarea disponibilitatii de drone ieftine si accesibile pentru companii si consumatori. Este important sa retineti ca DJI a inceput deja sa rezilieze contractele cu furnizorii americani inainte de acest anunt. Saptamana aceasta a anulat integrarea senzorilor FLIR in ultimele componente harware.”

Stire in curs de updatare.

Olgu

Have less! Do more! Be more!