Drona Bug nano in teste pentru armata britanica

Compania UAVTEK in colaborare cu BAE Systems a produs 30 de drone prototip Bug nano pentru a fi utilizate si evaluate de armata britanica.

Specificatii Drona Bug nano

Drona Bug nano cantareste doar 196 grame si poate fi operata chiar si pe un vant de pana la 80 km/h. Micuta drona este extrem de versatila putand fi utilizata intr-o varietate de aplicatii. De la recunoastere in teritoriu si misiuni de cautare, pana la stabilirea tintelor. Micuta drona ar putea deveni oricand extensia din cer a soldatilor.

Chiar daca are greutatea unui telefon mobil, drona Bug nano poate ajunge la o autonomie de pana la 2 km. Durata de operare poate ajunge pana la 40 minute. Sa spunem doar ca este o versiune DJI Mini 2 dezvoltat pentru aplicatii militare, mult mai robusta. Se poate deplasa cu pana la 80 km/h si poate transmite imagine FPV pe multiple monitoare. Fiind dezvoltata pentru conditii grele de utilizare, aceasta poate rezista pe vant puternic sau alte intemperii intalnite de armata britanica.

Pasul urmator este coordonarea cu celelalte echipamente militare in uz. Din ce stim drona functioneaza in regim autonom, folosind un AI astfel incat soldatii sa poata sti dinainte ce obstacole vor intalni.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Drona Bug nano in teste pentru armata britanica

Comments are closed.