Imagini incredibile cu fluturii Monarch, surprinse cu o drona camuflata ca pasarea Colibri

Stim cu totii ca lumea cinematografiei a luat o turnura impresionanta in ultimii 2-3 ani. Au aparut drone din ce in ce mai performante si gimbaluri cu specificatii de top care puse la treaba scot imagini senzationale. Capacitatile tehnologice din prezent ne permit sa ajungem in locuri in care nu am ajunge in mod normal. De la varfuri de munti la jungla si locuri in care piciorul de om nu poate ajunge cu usurinta, cum ar fi campii cu fluturii Monarch sau conuri de vulcan.

Fluturii Monarch surprinsi de drona Colibri

Intr-o filmare dezvaluita de Nature on PBS sunt prezentate imagini spectaculoase avand ca protagonisti fluturii Monarch ce se strang in grupuri mari unii langa altii in asteptarea temperaturilor mai mari pentru a-si putea lua zborul.

Acest lucru a fost posibil prin deghizarea unei drone sub forma de pasare Colibri. Pasarile Colibri nu reprezinta un pericolo pentru acestia, ei nereactionand in vreun fel in prezenta micutei pasari.

Citeste si: Cui este destinata noua drona DJI FPV?

Odata ce temperatura creste, atunci se intampla magia despre care vorbeam. Fluturii Monarch se desprind de copaci si isi incep zborul. Pot zbura fara probleme pe langa drona si pot chiar sta pe aceasta. Pentru ca acest lucru sa se poata intampla a fost creata o drona speciala ce imita pasarea si zborul pasarii Colibri. Toate elementele in miscare au fost ascunse pentru a nu provoca accidentari fluturilor ce zboara aproape de aceasta.

Acest spectacol al naturii este asadar pus la dispozitie cu ajutorul dronelor ce le vedem tot mai des in activitatile noastre. Dronele sub forma de pasare vor fi din ce in ce mai tehnologizate si le veti vedea din ce in ce mai des, avand avantajul unui zbor silentios. Cantaresc cu putin peste 20 grame si unele modele chiar pot ridica un load egal cu propria greutate.

Olgu

Have less! Do more! Be more!