,,Black Hornet”: drona folosita de National Security Guard

Conceptul de drona nu este unul recent, el fiind utilizat inca din anii ’50-’60, mai ales in domeniul militar. Primele drone au fost concepute pentru recunoastere militara, si dupa decenii de dezvoltare, acestea au patruns in domenii mult mai variate: agricultura, cartografiere, misiuni de salvare, stingere incendii etc. In domeniul militar, acestea s-au dezvoltat in doua directii: fie drone mari, care pot acoperi distante mari de zbor si care pot purta bombe sau tehnologie militara avansata si drone minuscule care pot fi lansate fara a atrage atentia asupra lor, pentru recunoastere si spionaj.

Black Hornet – cea mai mica drona de spionaj din lume

black hornet

In categoria dronelor mici, special concepute pentru acest gen de activitati, intra Black Hornet, care este cea mai mica drona de spionaj din lume. Are o lungime de 4 cm pliata, si chiar daca pare de jucarie, este una din cele mai utilizate drone din arsenalul NSG.

black hornet

Citeste si: Drona Bug nano in teste pentru armata britanica

Este echipata cu trei camere de inalta performanta si cantareste mai putin de 50 gr. Drona Black Hornet poate atinge viteze de peste 35 km / h si are o autonomie de 25 minute. Aceasta este prevazuta cu dispozitiv GPS incorporat cu functii de zbor autonome. Black Hornet este un vehicul aerian micro fara pilot militar dezvoltat de Prox Dynamics AS din Norvegia. Drona este folosita de fortele armate din Statele Unite, Franța, Regatul Unit, Germania, Australia, India și Olanda.

black hornet

Black Hornet poate zbura constant in vant de pana la 12m/s și are o raza maxima de zbor de 2 km. Corpul dronei este construit din nano-materiale, echipat cu navigație GPS, camera cu termoviziune, camera de vizionare nocturna. Aceasta poate efectua recunoașterea, ghidarea țintelor, fotografiere ignifugă, evaluarea daunelor și alte sarcini.

Olgu

Have less! Do more! Be more!