DJI a lansat Mavic 3 si Mavic 3 Cine

Acum cateva ore DJI a lansat noua drona din seria Mavic – Mavic 3. Cel mai scump pachet ajunge la 4999 dolari.

Toamna aceasta DJI s-a intrecut pe sine in lansari, avand nu mai putin de 3 programate intr-un timp foarte scurt: DJI Action 2 si stabilizatorul de imagine OM 5 despre care v-am povestit anterior, iar acum Mavic 3 vine sa faca trecerea seriei Mavic catre o noua etapa.

Din aceasta noua lansare ne-a atras atentia in primul rand Mavic 3 Cine care poate filma Apple ProRes 422 HQ 5.1K pana la 50FPS si care are un SSD de 1 TB. Mavic 3 nu are optiunea ProRes sau SSD integrat, insa dispune de aceeasi camera duala cu senzor CMOS 4/3. Ambele camere pot filma 4K la 120FPS si pot surprinde imagini de 20MP.

Lentilele de 24mm permit un zoom hibrid digital de 28x, ceea ce se traduce prin 162mm la f/4.4.

Citeste si: DJI Action 2 – cea mai noua lansare DJI

Autonomia ambelor drone (Mavic 3 si Mavin 3 Cine) ajunge pana la 46 minute de zbor. Daca e sa comparam cu timpul de zbor al lui Air 2S, care ajungea pana la 34 minute, chiar se simte un upgrade.

Pe langa imbunatatirile aduse camerei, DJI a facut un upgrade si la specificatiile tehnice pe parte de siguranta. Mavic 3 are senzori pe toate partile, insa diferenta este ca senzorii acestuia poate detecta obiecte chiar si la 200m distanta, comparativ cu 20m (Mavic 2).

Ambele drone vin, de asemenea, cu versiuni actualizate ale tehnologiei de transmisie, OcuSync 3+, care promite 15 km de raza de actiune (in conditii ideale) si 1080p la 60 fps transmisie in direct catre smartphone sau controller.

Ca DJI a lansat 2 drone bune nu contesta nimeni, insa foarte multi utilizatori au semnalat pretul care este destul de mare. Varianta Mavic 3 Cine este 4999 dolari, insa daca calculezi separat licenta Apple ProRes si SSD, pretul este justificat. Clar aceasta varianta are nisa ei si se vor gasi cumparatori pentru ea. Voua cum vi se pare noua drona de la DJI? Merita banii acestia?

Olgu

Have less! Do more! Be more!

2 thoughts on “DJI a lansat Mavic 3 si Mavic 3 Cine

Comments are closed.