Sony lanseaza drona Airpeak pentru prima data la CES 2021 – sa fie sau nu rivalul DJI

Asteptam cu interes CES de anul acesta si iata ca asteptarea a luat sfarsit. Pentru cei ce nu stiu, CES este cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei. Din cauza pandemiei, anul acesta participarea vizitatorilor are loc online. Printre cele mai asteptate aparitii, se numara si drona Airpeak anuntata de Sony inca din noiembrie.

La momentul acela, toata lumea se astepta ca Sony Airpeak sa fie un rival pentru DJI, insa primele impresii s-au schimbat dupa lansare.

sony-airpeak-namstare

Drona Sony Airpeak

Drona se numeste Sony Airpeak si este prima lansare in acest domeniu a acestei companii. Drona lansata nu este insa chiar ce ne asteptam noi sa fie. Decat sa intre pe un segment dominat de DJI cu tehnologie raport calitate/pret imbatabila, Sony a decis sa targeteze profesionistii.

sony-airpeak-namstare-2

Sony Airpeak pare mai degraba un competitor pentru DJI Inspire 2. Poate suporta un Sony A7S III, camera ce apare si in imaginile lansate. O adevarata gura de aer pentru creatorii ce doresc imagini cinematice, peste cele obtinute cu o camera DJI din sfera consumer drone, gen DJI Mavic Air 2, spre exemplu.

Sony tinteste asadar profesionistii cu acest proiect, oferind o drona compact, capabila sa ofere imagini cu o camera full frame din clasa Alpha. Impresionanta este si viteza cu care acest concept va putea capta imaginile asa cum vedem si din filmul de prezentare lansat de Sony.

Echipata cu 4 brate si un sistem de aterizare retractabil, va avea probabil si un pret pe masura, detalii ce nu au fost inca confirmate.

Aceasta drona face parte dintr-o serie de drone ce vor fi lansate de Sony in viitor. Acestia au anuntat ca sunt abia in faza I a acestui proiect. Ramane de vazut ce ne pregateste Sony pentru viitor. Va targeta si alte segmente din piata dronelor? Va produce drone care sa puna in pericol suprematia DJI in zona de consumer?

Imagini: https://www.techradar.com

Olgu

Have less! Do more! Be more!