Segway GT – bolidul de clasa mare din lumea trotinetelor electrice

Am avut ocazia sa testam acum pe final de sezon una dintre cele mai asteptate aparitii din lumea trotinetelor electrice. Segway GT este, fara doar si poate, o APARITIE, compania Segway fiind cunoscuta mai mult pentru transportoarele cu stabilizare pe doua roti, pionieri in acest domeniu. Produsele lansate au uimit inca de la inceput prin calitatea productiei, putere si constructie. Noul model de trotineta Segway GT vine in doua variante – GT1E si GT2P, ambele fiind incadrate in categoria ”trotinete electrice PREMIUM”.

Hai sa vorbim despre trotineta electrica Segway KickScooter GT1E

Vedem din prima diferenta de calitate fata de produsele chinezesti, lansate in graba, pe alocuri cu hibe de calitate si constructie, cu un control al calitatii precar. Ei bine, cu Segway este alta mancare de peste. Totul este precis, totul functioneaza perfect, iar materialele utilizate nu dau senzatia de ieftin.

Cum se simte ?

Segway GT este o trotineta mare, nu este dezvoltata pentru a fi transportata cu usurinta sau pentru a o folosi last mile. Segway GT1E are o greutate de 47.6 kg, in timp ce varianta mai mare ajunge la 52.6 kg. In schimb se aseaza senzational la drum lung si poti strabate distante mari fara sa te dezintegrezi tu sau trotineta. Suspensiile reglabile isi fac treaba eficient, precum si sasiul lat ce iti ofera o priza buna si confortabila pentru picioare pe un covoras gumat aderent.

Este o trotineta foarte confortabila, cu anvelope tubeless de 11 inch, care poate sustine o autonomie – ridicata, intre 70-90km. O face ideala pentru naveta zilnica, putand inlocui cu usurinta un scuter.

Coloana centrala (mare problema in lumea trotinetelor, fiind un loc care provoaca adesea jocuri sau chiar cedeaza), este cat se poate de robusta, nelasand loc de jocuri mecanice sau sa iti dea impresia de nesiguranta. Chiar daca este pliabila, acest lucru este construit sigur, avand reglaje pentru a atenua ulterioare probleme mecanice.

Cum accelereaza si franeaza?

Trotineta electrica Segway KickScooter GT1E este limitata la 25km/h, conform legislatiei europene, in timp ce varianta GT2P ajunge la 70km/h. Ambele trotinete pot sustine o greutate de pana la 150kg si dispun de mai multe moduri de mers, pentru a satisface nevoile tuturor utilizatorilor.

Varianta Segway KickScooter GT1E este prevazuta cu un motor cu racire pe aer de 1400w (1500w peak), in timp ce varianta Segway KickScooter GT2P este prevazuta cu doua motoare, fiecare de 1500w (2*3000w peak).

Franele, elemente esentiale in constructia oricarui vehicul, sunt hidraulice fata-spate, ajutate de discuri ventilate, bineinteles ajutate de franarea electromagnetica ce are si functie de KERS.

Comenzi si bord

Se vede de la o posta influentele din lumea aviatiei. Zici ca stai la bordul unui mini avion de vanatoare si nu pe o trotineta electrica. Comenzile sunt intuitive, poti comuta usor modurile de mers, ai acces usor la semnalizare si claxon, franele sunt clasice in stanga spate si in dreapta frana pentru fata si acceleratie este asemeni unei motociclete. Bordul este amplasat central, ferit in cazul unei cazaturi si luminos astfel incat poti vedea cu usurinta informatiile chiar si pe lumina puternica.

Citeste si: SEGWAY-NINEBOT intra pe piata scuterelor electrice

Aplicatie?

Bineinteles nu ar fi Segway daca nu ar avea si aplicatie inteligenta. Din aplicatia Segway Ninebot poti vedea o multime de informatii despre trotineta, conectarea se face prin bluetooth. Modelul GT1E este prevazut chiar si cu deblocare NFC, prin urmare o poti debloca cu telefonul.

Pentru ce ai achizitiona asa ceva? Se justifica achizitia?

Sa incepem cu pretul:

Trotineta Electrica Segway KickScooter GT1E – 12.900,00 lei

Trotineta Electrica Segway KickScooter GT2P – 15.500,00 lei

Ei bine, fie ti-ai gasit gasit jucaria ideala de tinut in garaj langa Tesla si Zero sau chiar te vei folosi de ea zilnic pentru naveta. Reamintesc faptul ca vorbim de o trotineta de clasa mare, capabila sa fie folosita pe post de scuter pentru naveta zilnica. Este echipata cu sisteme de semnalizare, confortabila, puternica, cu autonomie mare si un grad de impermeabilitatea mare.

Constructia robusta si electronica de calitate folosita de Segway, inclusiv cu sistem de mentinere a temperaturii pentru acumulator face din aceasta trotineta electrica un etalon in aceasta nisa, fapt pentru care a fost si foarte bine primita de catre multi utilizatori din lume.

Puncte slabe?

Da stiu….o sa imi sariti in cap ca prea o laudam de mama focului. Dar e greu sa gasesti un cusur pentru un asemenea produs extrem de capabil si bine construit. Sa spunem ca am gasit vreo 2/3 lucruri, nu stiu daca chiar cusur dar sunt bine de avut in vedere. Primul ar fi pretul, care este pe masura calitatii produselor (din punctul meu de vedere). As spune ca iesi mai bine luand un scuter electric, dar trotineta va fi mereu castigatoare in aceasta ecuatie, nefiind nevoie de permis de conducere, te poti strecura mai usor si eficient cu ea si chiar o poti tine si in casa.

Apoi, discutam despre gabarit, care este depasit fara doar si poate. Trebuie sa te lupti putin cu ea, este inalta si daca ai 60 kg si trebuie sa urci cateva scari sau sa o sui in portbagaj, mai bine te reorientezi catre alte trotinete. Iar nu in ultimul rand, cum sa iti treaca prin cap sa ii pui unui asemenea ”animal” un cric de Xiaomi Mi365 care va ceda la prima neatentie. Cred ca acesta este si motivul pentru care Segway a instalat special pe partea dreapta a ghidonului un manson gumat pentru a o putea sprijini cu usurinta.

Una peste alta, este o trotineta electrica care ne place, se simte bine la drum lung, arata extraordinar si chiar daca, pretul este unul ridicat, sunt ferm convins ca o vom vedea pe strazile din Romania.

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...